Național

Pesedistii nu vor ca parlamentarii sa fie anchetati de PNA

Sebastian Oancea
4 iul 2005 1067 vizualizări
Desi spune ca, in cazul in care parlamentarii ar fi suspectati de fapte de coruptie, ar trebui sa poata fi cercetati de Parchetul National Anticoruptie, deputatul PSD de Vrancea, George Baesu, a votat pentru mentinerea dispozitiilor legale prin care deputatii si senatorii nu pot fi anchetati de PNA.

Desi spune ca, in cazul in care parlamentarii ar fi suspectati de fapte de coruptie, ar trebui sa poata fi cercetati de Parchetul National Anticoruptie, deputatul PSD de Vrancea, George Baesu, a votat pentru mentinerea dispozitiilor legale prin care deputatii si senatorii nu pot fi anchetati de PNA. In calitate de membru al Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputatilor, George Baesu a votat, alaturi de alti 6 colegi, pentru ca decizia Curtii Constitutionale - prin care s-a declarat neconstitutional un articol din OUG 103/2004, potrivit caruia parlamentarii puteau fi cercetati de PNA pentru infractiuni de coruptie - sa fie mentinuta. Articolul a fost atacat la Curtea Constitutionala de un grup de 27 de senatori, la initiativa lui Corneliu Vadim Tudor. Pesedistii din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, in numar de sase, printre care si George Baesu, au fost de acord ca parlamentarii sa nu poata fi anchetati de PNA, mai ales ca actul fundamental - Constitutia Romaniei - prevede ca senatorii si deputatii nu pot fi anchetati decit de Parchetul General. Cu toate astea, deputatul spune ca, atita timp cit nu se incalca prevederile Constitutiei, este de acord ca parlamentarii sa poata fi anchetati de PNA, pentru ca, spune Baesu, "nimeni nu e mai presus de lege".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.