Național

Diurna observatorilor romani la PE va fi de 268 de euro

Ziarul de Vrancea
1 iul 2005 608 vizualizări
Diurna celor 35 de observatori romani din Parlamentul European se va stabili in functie de prezenta lor la sedintele parlamentare si va trebui sa acopere cheltuielile de cazare si de masa, a declarat, miercuri, Alain Barrau

Diurna celor 35 de observatori romani din Parlamentul European se va stabili in functie de prezenta lor la sedintele parlamentare si va trebui sa acopere cheltuielile de cazare si de masa, a declarat, miercuri, Alain Barrau, administrator principal la Parlamentul European. La finalul programului de instruire a europarlamentarilor, desfasurat pe parcursul a doua zile la Palatul Parlamentului, Alain Barrau, administrator principal la Parlamentul European, a prezentat rezultatele intilnirii si a dat asigurari ca Romania si Bulgaria sint pregatite pentru integrarea in rindul institutiilor europene.

Intrebat despre diurna reprezentantilor romani in Parlamentul European, Alain Barrau a declarat ca aceasta este stabilita de Parlamentul fiecarui stat membru. Aneta Popescu-Black, director al relatiilor cu parlamentele nationale, a declarat in schimb ca europarlamentarii romani vor fi remunerati in functie de participarile pe care le vor avea la sedintele parlamentare. "Diurna este de 268 de euro pentru fiecare zi de sedinta. Parlamentarii trebuie sa se inscrie intr-un registru de prezenta la fiecare sedinta", a explicat Aneta Popescu-Black. Ea a precizat ca suma de 268 de euro pentru sedinta trebuie sa acopere cheltuielile de cazare si de masa pentru europarlamentarii romani.

In sumele platite de Romania catre bugetul Uniunii Europene, din momentul aderarii, intra si un procent din taxa pe valoare adaugata incasata in tara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.