Național

Gustind din plin ospitalitatea romaneasca,

Ziarul de Vrancea
30 iun 2005 610 vizualizări
Scheele a fost jignit din nou in Constanta

Acum citeva zile in urma, Seful Delegatiei Comisiei Europene, Jonathan Scheele, a fost luat peste picior de Adrian Nastase pentru ca a avut curajul sa strabata Bucurestiul intr-un scaun cu rotile pentru a observa pe propria piele cu se simte o persoana cu dizabilitati intr-o capitala ce se vrea europeana. Marti, Scheele a trebuit sa mai suporte o noua ofensa. Primarul de Radu Mazare si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, i-au trintit usa in nas. Si asta pentru ca Seful Delegatiei Comisiei Europene a avut "tupeul" sa spuna ca banii UE au fost risipiti pe nimic de Consiliul Judetan.


In perioada 28 - 30 iunie, Seful Delegatiei Comisiei Europene a vizitat judetele Constanta si Tulcea. Jonathan Scheele s-a intilnit cu autoritatile locale pentru a discuta prioritatile acestora in contextul integrarii europene si a evaluat pe teren o serie de proiecte care au primit finantare de la Uniunea Europeana. Scandalul a pornit de la viitorul Pavilion Expozitional al orasului Constanta, pornit in 2002 cu bani de la Uniunea Europeana, dar nefinalizat din cauza predarii de stafeta la cirma Consiliului Judetean. Scheele a anuntat ca obiectivul s-a "autosuspendat" prin expirarea contractului, iar Uniunea Europeana isi va recupera banii cheltuiti - 1,2 milioane euro - de la Guvernul Romaniei. "Aceasta va fi si o lectie pentru celelate localitati care nu vor folosi banii dati de Uniunea Europeana", a avertizat seful delegatiei. Mai multe ziare centrale au relatat ca anuntul a stirnit furia presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, care comentase tot timpul conferintei cu primarul Radu Mazare. El a pus masura luata de Scheele - pe care l-a numit "domnule excelenta" - pe seama prieteniei foarte bune care il leaga de fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, actualul deputat PD Stelian Dutu. Tirada lui Constantinescu a fost intrerupta de Jonathan Scheele, care i-a amintit ca se afla la conferinta sa de presa. In semn de protest, presedintele CJC l-a luat de aripa pe primarul Mazare si au pararasit in tandem sala de conferinte, spre stupefactia generala. Gestul a fost intregit de trintirea cu putere a usii. Jonathan Scheele s-a inrosit pina in virful urechilor. El a recunoscut ca asa ceva nu i s-a mai intimplat nicaieri. In propria conferinta de presa, organizata ulterior, Nicusor Constantinescu a anuntat ca il va reclama pe Jonathan Scheele la Uniunea Europeana, deoarece incearca sa puna bete in roate administratiei locale: "Toate se intimpla din cauza ca Scheele si Dutu sint prieteni in toate sensurile care vreti dumneavoastra. Scheele a spus numai minciuni, intr-o regie ieftina si proasta. Noi, romanii, trebuie sa fim certati si pedepsiti, iar cei de la Uniunea Europeana sint sfintii. O sa cer o ancheta a Uniunii Europene pentru a vedea cum s-au cheltuit fondurile pina acum". Constantinescu a anuntat ceea ce era previzibil: va continua investitia demarata pe banii UE intr-un parteneriat public-privat. Daca pavilionul ar fi finalizat pina in septembrie 2006, Uniunea Europeana ar cere inapoi doar o parte din fonduri. "Pe domnul Dutu l-am intilnit de doua ori. O data ca presedinte al Consiliului Judetean , iar a doua oara cind a venit pentru un proiect. Nu il condamn pe domnul Mazare, pentru ca a fost la suparare", a declarat Scheele. Scheele l-a invinuit si pe Mazare de intirzierea lucrarilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.