Național

PNL si PSD au pus noii stapini ai televiziunii

Ziarul de Vrancea
28 iun 2005 547 vizualizări
Radioul si televiziunea ramin sub presiunea politicii n liberalii si-au dat mina cu pesedistii pentru a vota noile consilii de administratie ale celor doua institutii. Democratii s-au abtinut de la vot

Parlamentul a validat, ieri, Consiliile de Administratie ale televiziunii si radioului publice. Din pacate, cele doua institutii media extrem de importante ramin sub cizma politicului. Cu exceptia PD, celelalte partide s-au inghesuit sa-si aseze reprezentantii in fotoliile CA. Disensiunile din rindul Coalitiei aflate la putere s-au vadit si in timpul votului. Consilile au fost validat prin votul PNL si PSD, in timp ce PD s-a abtinut de la vot. Desi pe culoarele Parlamentului se vorbea despre o strategie comuna a PNL si PD, aparuta in ultimul moment, votul a aratat ca cele doua partide aliate si-au pastrat pozitiile adverse exprimate inaintea votarii. Daca PD se raliase pozitiei exprimate de presedintele Traian Basescu, care a refuzat sa-si desemneze candidatii pentru CA al SRR si TVR, liberalii au considerat ca este oportuna impunerea unui nou Consiliu de Administratie, in ciuda legii defectuoase de functionare a celor doua institutii. Directorul Agentiei de monitorizare a presei "Academia Catavencu", Mircea Toma, a imprastiat in sala plenului comun al celor doua Camere, fluturasi pe care scria: "SRR, SRTV - institutii publice, nu institutii politice".

In cadrul intrevederii de ieri, anterioare votului, dintre liderii celor doua partide, liberalii au invocat o decizie a Comitetului Executiv pentru a motiva faptul ca nu vor sa-si retraga reprezentantii in conducerile celor doua institutii. La rindul lor, democratii, care au hotarit sa nu faca propuneri pentru CA ale posturilor publice de radio si televiziune, le-au cerut inca o data liberalilor sa accepte varianta unor conduceri interimare, pina la modificarea Legii SRR si SRTV. Singurul punct asupra caruia au convenit liberalii si democratii se refera la necesitatea modificarii actualei legislatii, in vederea depolitizarii celor doua institutii. Liderul grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a anuntat ca in viitoarea lege de functionare a SRR si SRTv vor fi introduse prevederi prin care din conducerea celor doua institutii publice sa faca parte "persoane care sa fie cit mai aproape de domeniu, profesioniste, care sa nu fi fost implicate in activitatea politica".

Printre numele cele mai cunoscute propuse de partide in CA ale celor doua institutii se afla: la televiziune, Nicu Alifantis, Despina Neagoe – PSD; Tudor Barbu - PNL, George Pruteanu- PRM; Tudor Giurgiu - Guvern; la radio, Mirela Fugaru, Dan Preda –PSD; Maria Toghina - PNL, Mitzura Arghezi – PRM etc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.