Național

Peste 40.000 de straini au drept de sedere temporara in Romania

Ziarul de Vrancea
24 iun 2005 638 vizualizări
Mai mult de 40.000 de cetateni straini - cei mai multi moldoveni, turci, chinezi si italieni - au primit dreptul de sedere temporara in Romania


Mai mult de 40.000 de cetateni straini - cei mai multi moldoveni, turci, chinezi si italieni - au primit dreptul de sedere temporara in Romania, numarul lor fiind de peste 15 ori mai mare decit al celor carora li s-a aprobat stabilirea in tara noastra. Comisarul-sef Tiberiu Trifan, director general adjunct al Autoritatii pentru Straini, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca 42.880 de straini au dreptul de sedere temporara. In schimb, doar 2.732 au obtinut dreptul de sedere permanenta (domiciliu), din care 362 sint din Siria, 243 din Liban si 91 din Ucraina, majoritatea stabilindu-se in Bucuresti si in judetele Prahova, Bihor si Timis. Principalele scopuri pentru care a fost acordat sau prelungit dreptul de sedere temporara a cetatenilor straini sint activitatiile comerciale (cei mai multi fiind cetateni chinezi - 2.662), studii (majoritatea moldoveni - 3.838), casatorie cu cetateni romani (mai ales turci - 1.094) sau reintregirea familiei (majoritatea tot turci - 802).

La sfirsitul lunii mai a acestui an, in evidenta Autoritatii pentru Straini se aflau 6.340 de straini casatoriti cu cetateni romani si carora le-au fost acordat sau prelungit dreptul de sedere. Cei mai multi dintre acestia sint din Turcia - 1.097, Moldova - 964, Siria - 544, Italia - 388, Iran - 355 sau Liban- 231.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.