Național

Dupa ce a raspindit zvonurile eliberarii ziaristilor Antena 1 se rafuieste cu Basescu

Ziarul de Vrancea
8 iun 2005 588 vizualizări
Indicat ca sursa de dezinformare de seful statului, postul lui Dan Voiculescu s-a transformat intr-un critic fara temei al presedintelui

Antena 1 dezminte afirmatiile facute, luni, de presedintele Traian Basescu, potrivit carora postul de televiziune ar fi dezinformat cu privire la criza ostaticilor romani din Irak. “Noi nu am dezinformat, ci am informat prin Mile Carpenisan, care, printre sursele lui, a avut si surse oficiale”, au declarat reprezentanti ai departamentului de relatii publice al postului. La rindul sau, redactorul-sef al Observatorului (principalul program informativ al postului), Vlad Petreanu, a afirmat ca a-l acuza pe Mile Carpenisan de intoxicare inseamna a-l banui de premeditare. Vlad Petreanu a adaugat ca Antena 1 a difuzat multe informatii in premiera in acea perioada si majoritatea au fost confirmate. Printre acestea, s-ar numara, potrivit lui Petreanu, arestarea unui frate al lui Hayssam, cererea unei mari sume de bani, arestarile masive in Bagdad, inclusiv in familia lui Munaf. Petreannu a adaugat ca Mile Carpenisan a afirmat, in transmisiunile lui, ca este posibil ca ziaristii sa fi fost eliberati pe 5 aprilie, informatie pe care Antena 1 ar fi difuzat-o cu niste semne de intrebare "firesti". Informatia a fost dezmintita, potrivit lui Petreanu, la 30 de minute dupa ce a fost facuta, de catre consilierul prezidential Adriana Saftoiu. “Cred ca domnul Basescu are o simpatie pentru Antena 1 si ii multumesc. Este bine ca urmareste Antena 1, dar este bine sa si inteleaga”, a mai spus Petreanu.

Referitor la sursele reporterului Antena 1, redactorul-sef al Observatorului a precizat ca una dintre ele a fost un ofiter roman care purta uniforma Ministerului Apararii Nationale. Vlad Petreanu a adaugat ca respectivul ofiter se afla in Camp Victory in acelasi timp cu Mile Carpenisan. Printre celelalte surse folosite de reporter, reprezentantul Antena 1 a spus ca se afla si persoane din Palatul Cotroceni, insa identitatea lor nu poate fi dezvaluita. Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca posturile de televiziune Antena 1 si OTV au fost mijloace majore de dezinformare si intoxicare in criza jurnalistilor ostatici.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.