Național

Marie-Jeanne dadea indicatii rapitorilor

Ziarul de Vrancea
6 iun 2005 559 vizualizări
Ohanesian afirma ca jurnalista nici nu-i lasa sa vorbeasca pe rapitori si ca le dadea sugestii de regie. Ziaristul de la "Romania Libera" spune ca ar vorba de un "curaj nebun" al colegei sale, dar cere ca afirmatiile sale sa fie citite "printre rinduri"

In ultimile zile au aparut tot mai multe date privind o eventuala implicare directa a lui Marie-Jeanne Ion in cazul rapirii jurnalistilor. Potrivit "Evenimentului Zilei", ziarista de la "Prima" ar putea fi chiar unul dintre regizorii actiunii. Pina si Ovidiu Ohanesian a oferit informatii care ar putea sugera implicarea colegei sale de detentie. La sfirsitul saptaminii, Ohanesian a spus la un post tv ca Marie-Jeanne se certa se certa cu rapitorii in privinta casetelor video care urmau sa ajunga la postul Al-Jazeera. "De mai multe ori a vrut sa schimbe modul in care era organizata filmarea. Nici nu-i lasa sa vorbeasca", a spus Ohanesian, care a precizat ca, probabil, jurnalista de la Prima TV dorea sa-i "intimideze" pe rapitori, dind dovada de un "curaj nebun". Acelasi Ohanesian a dezvaluit ca Marie-Jeanne beneficia de un tratament "mai bun" din partea rapitorilor, care "o scoteau de mai multe ori pe zi afara". Pe de alta parte, ziaristul de la "Romania libera" a cerut, inca de la primele interviuri, ca tot ce va spune sa fie "citit printre rinduri". Ohanesian a mai spus ca una dintre ipotezele sale ar fi ca rapirea a fost regizata de serviciile secrete. Cauza? Articolele sale, in special cele despre SIE. Fostul director al SIE, Catalin Harnagea, a spus insa ca nu crede in aceasta varianta, dar a admis ca un astfel de scenariu este folosit de unele servicii secrete straine.


Hayssam, bolnav de schizofrenie?

Omar Hayssam ar putea fi pus in libertate. Aceasta ipoteza este sustinuta de avocatii lui, care afirma ca sirianul a gindit si orchestrat rapirea jurnalitilor intr-o criza de schizofrenie. In acest sens, aparatorii au depus la Parchet si instanta mai multe certificate medicale. Din certificatele aflate acum la dosar, reiese ca Hayssam a suferit prima criza de schizofrenie in 1980, la virsta de 19 ani.

De asemenea, de-a lungul timpului, sirianul ar fi avut mai multe tentative de sinucidere. Oricum , din informatiile strinse pina acum in dosarul rapirii rezulta ca Mohammad Munaf si Omar Hayssam s-au ocupat in cele mai mici detalii de „operatiunea" din Irak. De asemenea, Yussuf Munaf, fratele lui Mohammad, a urmarit scena rapirii. Miza pentru cuplul Hayssam-Munaf a fost, potrivit marturiilor celor doi, cistigarea unei licitatii pentru a furniza zahar Irakului. Autoritatile au anuntat o licitatie pentru 25.000-50.000 de tone, din fondurile Coalitiei multinationale. Potrivit unor surse din industria patronatului, cel mai probabil Hayssam ar fi luat zaharul nu din Romania, din cauza pretului ridicat. Banii, estimati la peste 6 milioane de dolari, ar fi intrat in conturile unei firme din Siria, conform depozitiei lui Munaf.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.