Național

Bulgaria si Romania, cu sufletul la gura

Ziarul de Vrancea
3 iun 2005 663 vizualizări
Bulgaria s-a declarat ingrijorata de respingerea Constitutiei UE in Olanda, la numai trei zile dupa votul negativ din Franta

Bulgaria s-a declarat ingrijorata de respingerea Constitutiei UE in Olanda, la numai trei zile dupa votul negativ din Franta, in special pentru calendarul sau de aderare la Uniunea Europeana. "Reactia in lant este ingrijoratoare. Votul negativ ofera o ocazie de reflectie si de analiza serioasa", a declarat Ghergana Grancharova, purtatorul de cuvint al Ministerului bulgar de Externe. "Rezultatul referendumului din Olanda alimenteaza euroscepticismul. Speram ca acesta nu va avea nici o influenta asupra termenului de aderare a Bulgariei la UE", a adaugat ea. Rezultatele referedumurilor din Franta si Olanda ar putea afecta planurile de extindere ale Uniunii. Romania si Bulgaria ar urma sa adere la UE in 2007, in conditiile in care au fost semnate deja Tratatele de aderare, insa sansele Turciei si Ucrainei ar putea fi reduse semnificativ."Extinderea va fi una dintre victimele referendumurilor", a declarat Mendeltje van Keulen, analist la Institutul Clingendael."Romania si Bulgaria probabil vor intra in Uniune exact la timp, dar cazul Croatiei si Turciei este diferit", a subliniat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.