Național

Conexiunea Hayssam -Marie Jeanne

Ziarul de Vrancea
2 iun 2005 632 vizualizări
Stia Marie Jeanne ceva?, iata o intrebare care a fost pusa de nenumarate ori, sub diferite forme.

Marie Jeanne a negat acuzatiile potrivit carora ar fi implicata in scenariul rapirii: "E un scenariu de film prost". Marie-Jeanne Ion a incercat sa lamureaca si relatia sa cu Omar Hayssam. Ea a precizat ca l-a cunoscut pe acesta, in urma cu doi ani, intr-o deplasare oficiala cu Ion Iliescu in Tunisia, iar de atunci s-au intilnit ocazional, la diverse evenimente. Ceea ce este curios ramine faptul ca ziarista a apelat la omul de afaceri sirian pentru a-si cumpara masina. In ceea ce priveste organizarea deplasarii in Irak, jurnalista a precizat ca inainte cu zece zile a fost contactata telefonic de catre Omar Hayssam. Marie-Jeanne a relatat ca omul de afaceri a intrebat-o daca vreun ziarist de la Prima Tv doreste sa mearga intr-o deplasare in Irak, pe care doreste sa o organizeze un prieten de-al sau - Mohammad Munaf. Marie-Jeanne a precizat ca ea dorea sa mearga in Irak, deoarece aceasta tara reprezinta o sursa foarte bogata de materiale jurnalistice, astfel ca a acceptat oferta. De asemenea, conform declaratiilor lui Sorin si Marie-Jeanne, Omar Hayssam si Mohammad Munaf si-au asumat responsabilitatea pentru asigurarea securitatii lor la Bagdad. Jurnalista a declarat ca nu stia foarte multe despre afacerile lui Mohammad Munaf cu zahar, doar ca la Bagdad acesta avea niste intilniri cu diversi oficiali si parteneri de afaceri, la care mergea singur.


Biletele, platite de Munaf

Jurnalistii Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au declarat ca pretul biletelor de avion pentru deplasarea in Irak a fost suportat de Mohammad Munaf, sustinind ca nu stiu cine a platit cazarea lor in Bagdad si ca ei au schimbat doar cite 50 de dolari pentru mincare. Marie Jeanne a sustinut ca nu a fost vorba despre o sponsorizare a deplasarii din partea lui Hayssam, pentru ca "pina la urma Prima Tv putea sa achite costurile". Marie Jeanne a precizat ca postul de televiziune le-a dat pentru deplasarea in Irak "bani de protocol", asa cum se procedeaza in cazul deplasarii oricarui jurnalist in afara tarii. "Hotelul nu stiu cine l-a platit, dar mincarea ne-o cumparam noi", a mai spus Marie Jeanne. Tot Mohammad Munaf s-a ocupat si de obtinerea vizelor jurnalistilor pentru Iordania si Irak. Marie-Jeanne si Sorin sustin, de altfel, ca, in ziua in care au ajuns la Bagdad, s-au prezentat la Ambasada Romaniei impreuna cu Mohammad Munaf si fratele acestuia, iar a doua zi si-au ridicat ecusoanele de presa de la comandamentul fortelor coalitiei.


Conditiile plecarii ramin neelucidate

La rindul sau, Ohanesian a mai spus ca l-a cunoscut pe Munaf prin telefon, ca s-a intilnit apoi de doua ori cu el, dintre care o data pentru a-i da actele si fotografia pentru obtinerea vizei. Ohanesian a mentionat si ca a fost anuntat despre deplasarea in Irak de "o alta persoana", dar a refuzat sa dea detalii, precizind ca nu poate sa comenteze, deoarece exista o ancheta in derulare. Jurnalistii au mai spus ca nu stiu de implicarea vreunui ofiter MApN pentru obtinerea vizelor lor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.