Național

PSD cauta urmele lui Hayssam prin partid

Ziarul de Vrancea
25 mai 2005 636 vizualizări
Presedintele Comisiei de Integritate Morala a PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat, ieri, ca o prima investigare interna in cazul Hayssam va fi facuta la PSD Bucuresti.

Presedintele Comisiei de Integritate Morala a PSD, senatorul Cristian Diaconescu, a declarat, ieri, ca o prima investigare interna in cazul Hayssam va fi facuta la PSD Bucuresti, unde acesta a fost membru, filiala urmind sa intocmeasca un raport preliminar. Senatorul PSD a sustinut ca cei gasiti vinovati vor fi sanctionati prin suspendare sau chiar prin retragerea sprijinului politic.

Diaconescu a precizat, insa ca ancheta este doar "o chestiune de moralitate, de regula politica", Comisia de Integritate neputindu-se substitui PNA sau Parchetului. Senatorul PSD Ion Vasile, tatal ziaristei Marie-Jeanne Ion, a sustinut, ieri, ca nu are nici o legatura cu omul de afaceri Omar Hayssam si a sugerat comisiei interne a PSD care se ocupa de acest caz sa nu-l cheme la discutii pe acest subiect. "Nu am nici o legatura cu Omar Hayssam, a fost o relatie intre autoritate (n.r. ca prefect de Buzau) si un om de afaceri (...) ", a declarat senatorul.

La rindul sau, fostul senator PSD Ioan Talpes a explicat legatura sa cu omul de afaceri Omar Hayssam, spunind ca s-a intilnit doar o data cu el, dupa ce l-a exclus dintr-o delegatie in strainatate a fostului presedinte Ion Iliescu, pe baza unor suspiciuni privind "relatii cu medii complexe din lumea araba". Interesant este ca avocatii lui Omar Hayssam nu isi pot contacta clientul, astfel ca au formulat cereri pentru a-l putea vizita pe sirian la locul de detinere, dar solicitarea le-a fost refuzata de procurorul care instrumenteaza doua din dosarele sirianului, au declarat surse judiciare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.