Național

Anticipatele ar întirzia masurile pentru aderare

Ziarul de Vrancea
25 mai 2005 589 vizualizări
Comisia Europeana a avertizat autoritatile de la Bucuresti ca organizarea alegerilor anticipate în acest moment ar presupune întirzieri în îndeplinirea masurilor de aderare la Uniunea Europeana, conform calendarului stabilit, sustine premierul.

întrebat, luni seara, intr-o emisiune a postului Realitatea TV, daca este adevarat ca negociatorul sef al UE pentru Romania, Olli Rehn, a avertizat ca organizarea unui astfel de scrutin ar intirzia ritmul de adoptare a masurilor necesare pentru integrarea europeana, premierul a raspuns afirmativ. "La nivelul Comisiei Europene exista perceptia favorabila ca ne facem treaba, dar in acelasi timp au venit avertismente clare legate de anticipate", a spus Tariceanu. El a aratat ca permanenta vehiculare a ideii alegerilor anticipate de catre majoritatea politica determina o senzatie "de fragilitate", nu numai la nivelul opiniei publice, dar inclusiv la nivelul mediilor politice din strainatate.

"Am primit semnale si foarte multi isi pun inrebarea de ce se discuta atit de mult de acest subiect. Eu cred ca trebuie analizat atit oportunitatea gestului ca atare, cit si a momentului. Cei care isi imagineaza ca eu sunt impotriva anticipatelor din ambitie sau alte motive, se insala. Eu consider ca anticipatele ar putea aduce Aliantei o majoritate mult mai confortabila, dar in acelasi timp avem obligatiile de aderare la UE conform unui calendar foarte strins, care nu ne da ragazul sa ne ocupam de asa ceva", a afirmat premierul. Tariceanu considera, de asemenea, ca o eventuala remaniere sau restructurare a Guvernului nu constituie un proces util in prezent, chiar daca exista capitole la care activitatea Cabinetului necesita imbunatatiri.

"în anumite sectoare, Guvernul merge bine, in altele, mai putin. Se mai regleaza tirul, unii ministri trebuie citeodata impinsi, nu sint suficient de activi, unii nu stiu sa comunice pentru ca nu au suficienta experienta. Nu este simplu. Sigur ca nu pot spune ca activitatea Executivului este fara repros la toate capitolele", a comentat premierul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.