Național

Criza politica din Germania afecteaza aderarea Romaniei la UE

Ziarul de Vrancea
25 mai 2005 743 vizualizări
Gerhard Schroeder si Horst Kohler discuta despre dizolvarea Bundestagului. Daca acest lucru s-ar intimpla parlamentarii germani nu vor putea ratifica pina in toamna Tratatul de aderarea al Romaniei si Bulgariei.

Aderarea Romaniei a fost discutata foarte aprins in campania electorala germana. Opozitia crestin democrata s-a declarat atunci impotriva ratificarii Tratatului de aderare al Romaniei si Bulgariei de catre Berlin. Insa Bucurestiul nu a resimtit prea mult polemicile declansate de Uniunea Crestin-Democrata deoarece acestea au fost anulate de cancelarul Gerhard Schroeder, care a etichetat atunci declaratiile opozitiei ca fiind "populiste". Insa acum Romania primeste o noua lovitura de la Berlin. Si asta pentru ca parlamentarii germani nu vor putea ratifica in toamna aderarea Romaniei si Bulgariei din cauza alegerilor anticipate. Germania ar fi trebuit sa ratifice Tratatul de Aderare al celor doua state dupa vacanta parlamentara de vara. Scena politica a fost insa data peste cap, dupa ce cancelarul Gerhard Schroeder, infrint in alegerile regionale din Rhenania de Nord-Westfalia, s-a intilnit cu presedintle Horst Kohler pentru a discuta despre procedurile constitutionale de dizolvare a Budestagului, Camera inferioara a Parlamentului german. Cancelarul social-democrat si-a asumat responsabilitatea pentru esecul partidului sau in landul Rhenania de Nord-Wesphalia, unde SPD se afla la putere de 39 de ani, propunind organizarea de alegeri federake anticipate in toamna. Schroeder va inainta Budestagului o motiune de incredere pina la 1 iulie, data ultimei sesiuni parlamentare dinainte de vacanta, a anuntat presedintele SPD. Daca motiunea de incredere va fi respinsa, presedintele republicii are la dispozitie 21 de zile pentru a constata lipsa majoritatii in Budestag si a dizolva Camera, a reamintit Muntefering. Din momentul dizolvarii Camerei inferioare a Parlamentului, noile alegeri trebuie organizate in maxim 60 de zile, adica cel mai tirziu la 18 septembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.