Național

Alin Teodorescu: In iulie 2004, Iliescu i-a cerut demisia lui Nastase

Ziarul de Vrancea
20 mai 2005 565 vizualizări
Deputatul PSD Alin Teodorescu a declarat, ieri, la postul Radio MIX, ca "despartirea reala dintre Iliescu si noua generatie de politicieni social-democrati s-a facut in vara anului 2004".

Deputatul PSD Alin Teodorescu a declarat, ieri, la postul Radio MIX, ca "despartirea reala dintre Iliescu si noua generatie de politicieni social-democrati s-a facut in vara anului 2004".

Teodorescu a spus ca, dupa locale, liescu l-a facut responsabil de esec pe Nastase caruia i-a si cerut demisia in 12 iulie 2004, in urma unei intilniri de patru ore la Cotroceni intre cei doi.

El a explicat ca in acel moment "oamenii din conducerea partidului se chinuiau sa gaseasca o solutie, pentru ca existau prognoze care aratau ca partidul va lua sub 30% la parlamentare, iar in cazul prezentarii lui Basescu la prezidentiale, Nastase ar fi pierdut din primul tur". "Nu fusese un esec, ci o infringere a unora dintre oamenii care nu aveau ce cauta in politica in general, nu in PSD: Sechelariu, Lungu si altii de tipul asta" a continuat Teodorescu.

Fostul cancelar a declarat ca, in acel moment, au fost luate in calcul cel putin doua solutii. "Una era ca Nastase si echipa lui sa se retraga de la guvernare, iar a doua posibilitate era sa mergem in campanie impotriva lui Iliescu, adica sa nu-l pui pe lista, sa nu-l faci senator, sa spui ca nu e constitutional ca presedintele in exercitiu sa intre intr-o campanie electorala si deci sa declari razboi pur si simplu" a continuat el. Teodorescu a spus ca, in final, a fost adoptata o a treia cale. Aceasta presupunea ca sefii PSD-ului sa "isi insuseasca critica si sa mergem mai departe". El a argumentat ca s-a ales aceasta cale din cauza ca trebuiau inchise capitolele de negociere cu UE. In acest context, a spus Teodorescu, "Nastase a facut un gest suplimentar si l-a invitat pe presedintele Ion Iliescu in fruntea partidului". Deputatul PSD a declarat ca ulterior a mai fost facut un pas. Au fost organizate alegerile interne, iar rezultatele "lucrate". "A fost o mare greseala, dar nu am avut ce face, atita timp cit adoptasem aceasta directie", a apreciat el. "Au fost in asa fel lucrate, incit sa punem pe liste oameni trimisi de Iliescu", a mai spus Teodorescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.