Național

Basescu ii reproseaza lui Tariceanu pasivitatea

Ziarul de Vrancea
20 mai 2005 602 vizualizări
Presedintele a subliniat ca si Guvernul intra in acel "timing" de sase luni

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca nu poate spune ca este un presedinte fericit cind vede o "oarecare ineficienta" in atacarea problemei inundatiilor, in tratarea problemei medicamentelor, precum si dificultatile cu care se indeplinesc obligatiile asumate pentru aderarea la UE. Basescu a precizat ca nu are o relatie incordata cu Guvernul. "Sigur, nu pot sa spun ca sint un presedinte fericit vazind o oarecare ineficienta in atacarea problemei inundatiilor, vazind o oarecare ineficienta in tratarea problemei medicamentelor, vazind dificultatile cu care se indeplinesc obligatiile asumate de Romania in procesul de aderare la Uniunea Europeana. Adica nu sint un presedinte care spune: «Guvernul este perfect»", a adaugat seful statului. Traian Basescu a declarat ca, daca presedintele ar fi avut putere executiva mai multa, "cu certitudine" ar fi fost in fruntea Comandamentului de inundatii, pentru ca "ministrii au fiecare atributiuni, dar ei sint egali intre ei si atunci trebuie un sef recunoscut si asta e primul-ministru". "M-as fi asezat in capul mesei si in fiecare dimineata la ora 7:00 trebuia sa primesc raportul cu ce se intimpla, care sint masurile luate, care sint materialele trimise in zona, forta umana s.a.m.d.", a adaugat presedintele.

Intrebat daca acesta este un fel de a reprosa in mod indirect pasivitatea Guvernului, Traian Basescu a raspuns: "Da, de ce nu?". El a mai spus ca si Guvernul, ca toate celelalte institutii, intra in acel "timing" de sase luni. Basescu a precizat ca, la expirarea celor sase luni, in baza legitimitatii pe care i-o da mandatul de presedinte, se va adresa public tuturor institutiilor, de la Guvern pina la justitie, fara ezitare si fara sa dea impresia ca este intr-un razboi cu justitia sau cu Guvernul, sau cu oricine. "Dar este obligatia mea sa nu ascund sub pres lucrurile care sint in neregula si am spus-o public de la inceputul mandatului, primul bilant, peste sase luni", a subliniat Traian Basescu.

In replica, premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca intelege preocuparea Presedintiei in ceea ce priveste problema inundatiilor, precizind ca si el are aceeasi preocupare, fiind constient ca intotdeauna se poate face mai mult.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.