Național

Printul Banatului a fost incatusat

Ziarul de Vrancea
20 mai 2005 660 vizualizări
Afaceristul sirian Zaher Iskandarani a fost retinut la Lugoj si adus la Bucuresti, la audieri. El este acuzat de concurenta neloiala, folosire fara drept a unei marci, evaziune fiscala si contrabanda revine in actualitate si celebrul dosar "Tigareta I"

Incepe statul de-adevaratelea lupta cu mafia din Romania? Omul de afaceri sirian Zaher Iskandarani, a fost arestat miercuri seara, iar ieri dimineata a fost adus la Parchetul înaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorii de la Parchetul instantei supreme au emis pe numele lui o ordonanta de retinere de 24 de ore. Omul de afaceri este acuzat de concurenta neloiala, folosire fara drept a unei marci, evaziune fiscala, contrabanda si constituire de grup criminal organizat. Inskandarani a declarat presei ca nu stie motivul pentru care a fost adus la Bucuresti, dar ca retinerea sa este un lucru "strict politic". Afaceristul a cazut in plasa politistilor, miercuri, la ora 24,00, in Lugoj, unde fusesera instalate mai multe filtre rutiere. în autoturism erau patru persoane, care au fost conduse la sediul Politiei Lugoj, unde au fost legitimate. Unul dintre barbati era Zaher Iskandarani, iar ceilalti trei erau doi cetateni de origine araba si un roman. Asupra lor politistii au gasit pasapoarte si o suma importanta de bani. Cu citeva ore inaintea retinerii afaceristului arab, au avut loc descinderi in forta ale politistilor si jandarmilor la fabrica de tigari a lui Iskandarani, de linga Timisoara, si la mai multe apartamente din municipiu, de unde au fost ridicate mai multe calculatoare si CD-uri. In noaptea de miercuri spre joi, la Timisoara si Sacalaz au continuat descinderile la locuintele unor apropiati si colaboratori ai lui Zaher Iskandarani, la sediul Parchetului fiind aduse folii cu etichete pentru tigari, apa minerala si mai multe flacoane cu alcool rafinat, precum si alte cutii, probabil, pline cu documente. Potrivit unor surse din rindul anchetatorilor, ar fi vorba despre o actiune in forta initiata de procurori din Timisoara si Bucuresti, existind ipoteza ca oamenii legii ar fi descoperit in fabrica mai multe timbre false si documente.

Botos vorbeste de crima organizata

în paralel cu aceasta investigatie, procurorii Parchetului General au declansat o noua ancheta in dosarele in care Zaher Iskandarani a fost deja achitat. Unul dintre acestea este celebrul dosar Tigareta I in care a fost cercetat si Omar Hayssam. Conform surselor citate, operatiunea din Timis ar fi inceput inca de marti seara, cind in casa omului de afaceri sirian si in fabrica lui au fost facute alte doua descinderi. Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a confirmat presei, miercuri, ca au avut loc descinderi la peste 20 de locatii ale lui Zaher Iskandarani si a precizat ca cercetarile vizeaza aspecte legate de criminalitatea economico-inanciara si de constituire de grup criminal organizat. Zaher Iskandarani, supranumit si "printul Banatului", este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri arabi stabiliti in Romania. în 1994, el a inceput construirea fabricii de tigari de la Sacalaz, aflata la citiva kilometri de Timisoara. Iskandarani a intrat in vizorul autoritatilor ca urmare a implicarii in contrabanda cu tigari, prin firme inregistrate in Cipru, Republica Moldova si Bulgaria. în 1997, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru fals, uz de fals, evaziune fiscala, contrabanda si instigare la contrabanda si chiar complicitate la crima, fiind inchis in Penitenciarul Codlea. El a ramas in puscarie pina in 2001, cind a fost eliberat si s-a intors la afacerile sale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.