Național

Bill Clinton isi lanseaza memoriile si in Romania

Ziarul de Vrancea
19 mai 2005 573 vizualizări
Simbata, fostul presedinte american isi va lansa volumul "Viata mea"


Fostul presedinte american Bill Clinton isi va lansa, simbata, intr-o librarie din Bucuresti, volumul de memorii "Viata mea" si va da cinci sute de autografe cititorilor romani. Lansarea cartii publicate de Grupul editorial RAO are loc Cu ocazia conferintei "Beyond Borders" 2005, organizata de Brand Academy. Din cauza timpului limitat, Bill Clinton va acorda cinci sute de autografe in baza unor tichete care au fost puse in vinzare ieri, la magazinele Diverta din Capitala. Din ratiuni de securitate si pentru ca fostul presedinte a impus acest numar de autografe, editorii au decis sa emita 500 de tichete valorice de 749.000 lei (pretul cartii). Cei interesati au putut sa cumpere tichetele si sa le preschimbe la lansare cu exemplare venite direct din tipar si semnate la fata locului de Clinton.


Cartea prezinta si costurile scandalului sexual in care a fost implicat Clinton

"Viata mea" reprezinta portretul unui lider care a luat deciziade a se dedica poporului american. Cartea reface viata lui, de la copilaria petrecuta in statul Arkansas pina la cele doua mandate la Casa Alba. Cititorii il vor vedea pe tinarul Bill la colegiu, lucrind ca voluntar pentru senatorul William Fulbright, la Oxford, facind parte din miscarea de protest impotriva Razboiului din Vietnam, laYale, facind campanie pentru candidatii democrati, apoi dinnou in Arkansas, angajat in lupta pentru Congres.  Totodata, ei il vor descoperi pe Bill Clinton in viata publica si in cea privata, in postura de sot si tata, de personaj conflictual, cu idealuri personale atinse sau nu. In cele 900 de pagini, insotite de 32 de fotografii, sint prezentate momente precum urmarirea conventiilor politice la televizor de catre baiatul de zece ani Bill Clinton, campania tumultuoasa din 1992, duelurile verbale cu Newt Gingrich si Bob Dole si manipularea subtila, necesara pentru a-i convinge pe Rabin si pe Arafat sa-si stringa mina in fata camerelor de luat vederi. Potrivit editorilor romani, cartea nu ocoleste costurile uriase " atit pentru viata personala, cit si pentru cea publica " ale scandalului sexual care a pus in pericol presedintia lui Clinton. Foarte mediatizata, cartea a fost vinduta in peste doua milioane de exemplare numai in Statele Unite, unde a fost lansata in iunie 2004.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.