Național

Pimen il pune pe toaca pe Iliescu

Ziarul de Vrancea
16 mai 2005 745 vizualizări
Contestatia privind padurile este orchestrata de parintele fondator al PSD, sustine Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor .

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen considera ca actiunea celor 26 de senatori care au sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu legea de improprietarire a Arhiepiscopiei cu 90.000 de ha de padure a fost orchestrata "din umbra" de "parintele fondator al PSD".

Intr-un articol aparut in cotidianul sucevean "Crai Nou", inaltul ierarh sustine ca in sesizarea grupului de senatori PSD si PPRM se arata ca prin improprietarirea Bisericii cu padure se incalca Constitutia si securitatea nationala, pentru ca pe teritoriul celor 90 000 de ha de padure se afla adaposturi subterane, drumuri, constructii, amenajari ale cursurilor de apa, diferite fintini care prezinta prin natura lor un potential energetic de interes national.

Inaltul ierarh aminteste ca padurile Bisericii din Bucovina au fost confiscate de regimul comunist si subliniaza ca nici imparatul Austriei, nici conducerea Romaniei dupa 1918 si "nici chiar comunistii care au guvernat pina in 1989" nu au contestat ca bunurile fondului bisericesc sint averea Bisericii din Bucovina. IPS Pimen sustine ca senatorii care s-au opus acestei improprietariri merg pe linia politica a fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

Senatorii pesedisti, asemanati cu diavolii

"Refuzul retrocedarii isi are o explicatie lesne de inteles: «proprietatea privata este un moft», «retrocedarea padurilor, cea mai mare prostie a istoriei», aceasta pe linie politica; din punct de vedere economic, prin retrocedare se ating buzunarele celor care se infrupta din plin, prin mijloace necinstite, chiar cu acte, din padurile Bucovinei", arata IPS Pimen. Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor considera ca situatia tarii ar putea deveni un dezastru cu parlamentari de genul celor care au atacat, la Curtea Constitutionala, improprietarirea Bisericii din Bucovina. "In acelasi timp, nu putem vorbi despre un dezastru in cazul PSD, amenintat cu dezmembrarea «unitatii de monolit», daca se impune grupul celor din jurul domnului Adrian Nastase, care incearca sa renunte la conceptiile comuniste de factura moscovit-leninista, imbratisind ideea proprietatii private, idee care face parte din valorile democratiei din Europa si Statele Unite", mai scrie IPS Pimen, care subliniaza ca Romania nu poate intra in Uniunea Europeana atit timp cit statul detine proprietati confiscate prin abuz comunist.

De mentionat ca in 2004, printr-o ordonanta a Guvernului Nastase, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor urma sa fie impropietarita cu 90.000 hectare de padure. Numai ca, in 2005, speculind anumite carente in documentatia primita mai multi senatori PSD si PPRM, in frunte cu Antonie Iorgovan au inaintat o contestatie, care a fost acceptata Curtea Constitutionala. "De aici, intelegem cita ura vrajmaseasca, parca mai ceva ca a diavolilor, stapineste inimile celor care au intocmit si au semnat sesizarea adresata Curtii Constitutionale, ca si a membrilor Curtii Constitutionale, ura care le-a intunecat mintea si nu pot sa inteleaga ca e vorba de un bun confiscat abuziv, de un bun cu o menire intru totul justificata", mai scrie IPS Pimen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.