Național

Valentin Nicolau il ataca la baioneta pe premier

Ziarul de Vrancea
16 mai 2005 592 vizualizări
Aproape de demitere, directorul general al SRTv, fosta si actuala feblete a PSD, Valentin Nicolau, îl acuza, într-o scrisoare deschisa, pe primul-ministru Calin Popescu Tariceanu de "una dintre cele mai grave imixtiuni si presiuni politice exercitate asupra Televiziunii Romăne".

"Promitind UDMR-ului o lege a minoritatilor asa cum si-o doresc maghiarii, ati cerut la schimb un vot «impotriva» intr-o inventata Comisie de ancheta ce a avut de la infiintarea ei ca scop inlaturarea unui om si caderea in genunchi a televiziunii publice. Pentru asta nu ati ezitat sa violati constiinta unui deputat, membru al Comisiei, obligindu-l sa-si schimbe convingerile in numele disciplinei de coalitie", precizeaza, in documentul citat, presedintele-director general al televiziunii publice.

"Pentru votul PUR "" Conservatorilor oare ce ati facut? Promisiunea ca Antena 1 va scapa de concurenta TVR-ului si ca va avea chiar un loc rezervat in noul Consiliu de Administratie, o data destituit cel vechi? Oare sa va fi zgircit neoferind nimic consistent PPRM-ului, decit o curte asidua pentru ca cele doua voturi ale sale in Comisie sa fie la fel de negative ca cele ale duetului Turcan "" Cioroianu?", adauga Nicolau in scrisoarea deschisa.

Manipulatorul s-a simtit "umilit" profesional

în documentul citat, Nicolau il mai acuza pe Tariceanu ca gaseste "timp si energie pentru a face negot cu legi si institutii, lasind impresia ca Romania nu mai poate fi guvernata fara a avea la indemina un instrument de manipulare". "De aici si senzatia disperarii de a pune mina pe TVR si de a o transforma intr-o televiziune de partid, cu care sa se arate romanilor o realitate mai aproape de rozul cravatelor oficiale", mai precizeaza presedintele-director general al SRtv. El adauga, in scrisoare, ca, timp de cinci luni, primul ministru nu a ezitat sa tina Televiziunea Romana "sub calcatura talpei politice, umilindu-i uman si profesional pe ziaristii ei". "Permiteti-mi un mic sfat. Gratis. Marile batalii politice nu se cistiga in virtualitatea lucrurilor. Imaginea unei Romanii reconditionata virtual prin televiziune nu ii mai convinge pe romani sa voteze altfel decit in consecinta a ceea ce traiesc ei cu adevarat. De aceea, afacerea pe care ati incheiat-o nu cred sa va aduca mari beneficii. Am mai oferit cuiva acest sfat. Pesemne ca abia dupa ce a pierdut alegerile mi-a dat dreptate", mai spune Valentin Nicolau.

Guvernul: Nicolau formuleaza afirmatii grave si fara acoperire

Presedintele Societatii Romane de Televiziune (SRTV), Valentin Nicolau, formuleaza afirmatii grave si fara acoperire, sustinind presiuni politice din partea premierului, pe care ar trebui sa le dovedeasca concret. "Premierul Tariceanu nu a intervenit cu nimic in functionarea TVR. Domnul Nicolau face in schimb  niste acuzatii grave si fara acoperire in scrisoarea sa, afirmind ca premierul nu a "ezitat vreme de aproape cinci luni sa tina televiziunea sub calcatura talpei politice, umilindu-i uman si profesional pe ziaristii ei". "Domnul Nicolau ar trebui sa aduca dovezi concrete in sprijinul acestei afirmatii", afirma purtatorul de cuvint al Guvernului. "De fapt, ceea ce ascunde domnul Nicolau este ca, in loc sa faca din TVR un serviciu public, a servit cu loialitate interesele vechii puteri. Subjugarea TVR in ultimii ani a fost principalul fundament al criticilor forurilor europene si societatii civile privind lipsa libertatii de expresie in Romania", se mai arata in declaratia purtatorului de cuvint al Executivului .

Neculau, la un pas de fi demis

Raportul Comisiei de ancheta a activitatii SRR si SRTV, adoptat, in cvorum, de majoritatea membrilor, va contine proiectul de raport redactat de parlamentarii Coalitiei. în proiectul de raport al Comisiei de ancheta a activitatii SRTv si SRR elaborat de patru parlamentari ai Aliantei si unul apartinind Partidului Conservator se arata ca cele doua institutii nu si-au indeplinit mandatul de serviciu public. Autorii proiectului de raport au propus, prin urmare, inlocuirea conducerilor Radioului si Televiziunii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.