Național

Noul val de aderare va reduce subventiile vechilor membri UE

Ziarul de Vrancea
16 mai 2005 692 vizualizări
Subventiile agricole pentru cele 15 state cele mai vechi membre ale UE trebuie sa fie reduse

Subventiile agricole pentru cele 15 state cele mai vechi membre ale UE trebuie sa fie reduse, pentru a sprijini fermierii din Romania si Bulgaria, o data cu intrarea acestora in UE. Propunerea Parlamentului European, care ar putea atrage dezbateri aprinse in privinta bugetului UE pe termen lung. Conform propunerii comitetului, fostul bloc al celor 15 natiuni trebuie sa acopere diferenta de bani in cazul in care fondurile agricole ale UE vor fi epuizate in momentul aderarii Romaniei si Bulgariei, in 2007. Documentul propune ca, pentru garantarea nivelului de sprijin pentru Romania si Bulgaria, stabilit printr-o decizie a CE, in 2002, posibilitatea derularii unui proces treptat de cofinantare obligatorie, in rindul celor 15 state. Tarile care au cea mai importanta contributie la bugetul Uniunii - Austria, Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda si Suedia doresc o plafonare a cheltuielilor. Franta si Spania vor avea cel mai mult de pierdut, daca pactul din 2002 va fi revizuit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.