Național

Furnizorii care opresc livrarile de medicamente vor fi inlocuiti

Liliana Nenciu
16 mai 2005 598 vizualizări
Directorii de spital nu vad o solutie inlocuirea vechilor furnizori

Furnizorii de medicamente si materiale sanitare care isi inceteaza livrarile catre spitale vor fi inlocuiti, pentru ca populatia sa nu aiba de suferit. Aceasta decizie a fost luata de Ministerul Sanatatii, insa directorii de spitale nu cred ca vor avea cu cine sa inlocuiasca vechii furnizori din cauza datoriilor mari pe care le au catre acestia, dar si a monopolului pe care unele firme il detin. "Spitalele vrincene au datorii catre furnizorii de medicamente si materiale sanitare in valoare de 11 miliarde de lei si cred ca vom reusi sa ne achitam datoriile abia anul viitor. Nu cred ca alte firme furnizoare ii vor inlocui pe vechii furnizori, mai ales ca stiu ca nu avem de unde sa le dam banii. Sint constient ca trebuie sa le dam banii, insa si calitatea produselor pe care ni le dau lasa de dorit", a declarat Nicolae Moise, directorul Spitalului Judetean. Ministrul Mircea Cinteza a declarat ca Guvernul nu va ceda la actiunile in forta ale furnizorilor. "Doresc sa-i atentionez pe toti acesti oameni care fac profit din sanatatea romanilor ca, prin actiunea lor, pun in pericol viata bolnavilor, in conditiile in care peste 70% dintre spitale si-au respectat obligatiile fata de firmele private. Unele dintre acestea au decis totusi sistarea livrarilor la toate spitalele. Cifrele de afaceri ale firmelor care fac profit in domeniul sanatatii au crescut de 4 ori in ultimii 4 ani. Firmele care furnizeaza seringi, ace, vata, tifon au facut in 2004 un profit mai mare de 250 miliarde lei, din care mai au de incasat doar 200 miliarde de la unele spitale. In aceste conditii este mai mult decat imoral sa blochezi intreg sistemul sanitar. Este evident ca, daca aceste actiuni continua, inseamna ca bolnavii sint ostatecii nevinovati ai celor care vor sa-si incaseze imediat profiturile. Bugetul sanatatii, proiectat de PSD cu un deficit de peste 20%, nu permite ca acest lucru sa se intample imediat. Platile le putem face doar esalonat", a declarat ministrul Mircea Cinteza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.