Național

Accident pe A2: Prima maşină circula cu 30 km/h, ultima cu 118 km/h

Ziarul de Vrancea
6 nov 2016 1203 vizualizări
şoferul care a "provocat" carambolul, transformat în cel mai mare accident din Romania pe o autostradă, este instructor auto

Primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă, pe autostrada A2, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii. De asemenea, surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră. „Eram prima maşină. A venit cineva din spate şi m-a lovit. Eram la volan, circulam pe banda doi. Se poate circula şi pe banda întâi şi pe banda doi. Nu eram staţionat. Am redus viteza pentru că scria pe panourile alea să reducem viteza. Eu am redus viteza, îmi apăr viaţa mea. Nu aveam elev. Mergeam la Brăila la o pomană”, spune Ion Marin Tira care este instructor auto.
Potrivit datelor din anchetă, Dacia Logan condusă de instructorul auto a fost lovită de un Volkswagen Golf. Surse apropiate anchetei arată că ultima maşină care a lovit blocul de maşini avariate care erau pe autostradă avea kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri/oră. În cursul serii de sâmbătă au fost audiate 24 de persoane la sediul Poliţiei Autostrăzi şi urmează ca poliţiştii să îi citeze pe ceilalţi martori atunci când starea lor de sănătate va permite. Directorul adjunct al Direcţiei Rutiere, comisarul-şef George Grigore spune că, începând de luni, vor fi făcute evaluări tehnice ale maşinilor, iar după această procedură vor putea fi restituite proprietarilor.
Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Patru oameni au murit iar 57 au fost răniţi.

Ministerul Sănătăţii: 24 de persoane rănite în accidentul de pe A2 mai sunt internate

Numărul persoanelor rănite în accidentul de sâmbătă de pe A2 care mai erau aseară internate în spital este de 24, 20 de persoane fiind deja externate, a declarat Valentin Popescu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. El a precizat că sâmbătă au fost internaţi 44 de răniţi.
La Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt patru victime ale accidentului, tot aici aflându-se şi cel mai grav caz, la Terapie Intensivă. La Secţia Chirurgie fuseseră iniţial duse două persoane, însă una dintre acestea a solicitat externarea. De asemenea, la Secţia Ortopedie mai sunt internaţi doi pacienţi. O femeie în vârstă de 70 de ani, care venise cu leziuni foarte grave în urma accidentului, a decedat sâmbătă seară.
În Spitalul Bagdasar - Arseni sunt 6 răniţi, la Spitalul Pantelimon sunt internaţi 3, iar la Spitalul Sf. Ioan tot 3. Medicul Alexandru Taşcu, şeful Secţiei Neurochirurgie, declara sâmbătă seară că două persoane internate au traumatism cranio-cerebral, iar alte două au leziuni de coloană vertebrală. Spitalul Universitar mai are în îngrijire 3 persoane rănite în accidentul de pe autostradă, iar la Spitalul Elias se află 4 victime. O singură victimă se mai află la spital în Călăraşi.

Procuror: Niciun şofer nu a consumat alcool

Toţi şoferii din cele 27 de maşini implicate în accidentul de pe A2 şi o parte dintre cei cinci implicaţi în tamponarea ulterioară au fost audiaţi de poliţiştii şi procurorii care au deschis un dosar penal în urma accidentului de sâmbătă, arată Liliana Bănescu, prim-procuror al Parchetului de lângă Judecătoria Lehliu, coordonatorul anchetei. „Au fost audiaţi toţi şoferii din cele 27 de maşini implicate efectiv şi o parte din ceilalţi, mai sunt până la 32 în total. Au fost audiaţi şoferii din cele 27 de maşini care au fost implicate efectiv şi faţă de care facem verificări. Au fost testaţi cu aparatele etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei dar niciunul nu a apărut că ar fi consumat alcool, rezultatele sunt negative. S-au audiat o parte dintre persoanele vătămate, cele care erau la spitale, în măsura în care s-a putut lua, la momentul respectiv, o declaraţie pentru că multe s-au simţit rău şi abia astăzi se va continua”, spune Liliana Bănescu.
Accidentul de sâmbătă dimineţă ar putea fi tratat drept accident de muncă deoarece unul dintre microbuzele implicate transporta agenţi de pază. Urmează ca procurorii să obţină documentele de angajare ale agenţilor de pază dar şi felul în care se desfăşura transportul.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.