Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Ambasadorul SUA şi Patriarhul Daniel au discutat despre "prosperitate"

Ziarul de Vrancea
18 nov 2015 735 vizualizări
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a întalnit, ieri, cu patriarhul Daniel, la Reşedinţa patriarhală. După întâlnire, diplomatul a declarat că prin respectarea dreptului la libertate religioasă se promovează prosperitatea şi stabilitatea în lume, precizând că a stabilit cu patriarhul susţinerea bunei înţelegeri între BOR şi alte biserici creştine din SUA

"Am avut o întâlnire foarte frumoasă, în care ne-am împărtăşit unul altuia calităţile şi punctele de vedere privind România, privind activităţi din România. Şi am arătat Prefericirii sale că una dintre componentele importante, centrale ale activităţii externe a SUA este aceea a promovării libertăţii religioase. Din punctul de vedere al Statelor Unite ale Americii, libertatea religioasă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului", a spus ambasadorul. Hans Klemm a precizat că prin respectarea acestui drept fundamental al omului se promovează atât prosperitatea, cât şi stabilitatea peste tot în lume. "Am avut o întâlnire foarte fructuoasă, foarte bună şi am căzut de acord că putem să promovăm activităţile şi relaţiile intercreştine între Biserica Ortodoxă Română şi alte biserici creştine din SUA. Unul dintre aspectele activităţii mele aici, ca ambasador, este şi acela de a promova mai buna înţelegere a vieţii şi activităţii Bisericii Ortodoxe Române pentru multe din bisericile din SUA, şi desigur şi viceversa este valabilă", a mai spus ambasadorul. La rândul lui, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că noul ambasador al SUA în România a făcut ieri vizita de prezentare, urmând să aibă loc mai multe întâlniri ale acestuia cu PF Daniel. "S-a insistat asupra unei culturi a prosperităţii care trebuie să se dezvolte şi în România", a spus Bănescu, după întalnire.


Ministrul Sănătăţii: Nu suntem un Guvern de supraoameni

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a spus ieri, la preluarea mandatului, că noul Guvern nu este de supraoameni, dar are obiective pentru care se va bate şi va fi consecvent, precizând că are o deviză pe care le-o spune şi rezidenţilor: "Când greşim, să recunoaştem şi să corectăm". "Nu sunt defensiv şi nu vreau să mă justific dar vă spun ce le zic rezidenţilor mei: că nu este o problemă să greşească în operaţie, important este să poată recunoaşte greşeala şi să o corecteze", a declarat ministrul Patriciu Achimaş Cadariu, răspunzând astfel întrebării dacă va susţine alocarea a 6 la sută din PIB pentru Sănătate. Patriciu Achimaş Cadariu a mai spus că a făcut un schimb de opinii cu Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, şi că sunt programe care trebuie sprijinite.
Patriciu Achimaş Cadariu are 39 de ani şi conduce din anul 2012 Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, unitate medicală în care lucrează din anul 2006.

Legea votului prin corespondenţă este constituţională

Curtea Constituţională (CC) a decis, ieri, că Legea votului prin corespondenţă, adoptată pe 28 octombrie, este constituţională, respingând astfel sesizările formulate de ALDE şi UDMR. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, iar argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.
În 3 noiembrie, ALDE a anunţat că grupul său parlamentar de la Senat, alături de grupul UDMR, senatori de la UNPR şi PSD, respectiv, un senator independent au depus la Curtea Constituţională o contestaţie la legea votului prin corespondenţă. Camera Deputaţilor a adoptat legea în forma propusă de Comisia de cod electoral, fiind prevăzut ca acest tip de vot să fie aplicat doar la alegerile parlamentare. Proiectul de lege adoptat de Senat stabilea că votul prin corespondenţă se aplica şi pentru alegerile prezidenţiale şi europarlamentare, dar reprezetanţii PSD au propus ca acest vot să fie doar pentru alegerile parlamentare, în timp ce UDMR dorea ca acest tip de vot să fie valabil doar pentru scrutinul prezidenţial.

Slovacia cere ajutorul Romaniei în lupta anticorupţie

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, l-a felicitat, ieri, pe Klaus Iohannis pentru lupta anticorupţie, rugându-l să-i transmită "know how"-ul României în acest domeniu. "Am discutat despre corupţie. L-am întrebat pe domnul preşedinte dacă ar putea să ne transmită know how-ul şi ce a determinat ca în România lupta împotriva corupţiei să ajungă la un aşa înalt nivel", a spus Kiska, după întrevederea cu preşedintele Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Slovacia. Un alt subiect de discuţite, potrivit preşedintelui slovac, a fost securitatea şi "propaganda Rusiei", dar şi securitatea energetică, cei doi şefi de stat căzând de acord că "proiectul North Stream II ar fi un pericol real pentru siguranţa Ucrainei". În privinţa terorismului, după atacurile din Franţa, Kiska a precizat că poziţia celor două ţări este că "a scoate anumite religii ca a nefiind cele mai bune, nu este calea cea mai bună de urmat, este exact inversul, este exact ceea ce teroriştii îşi doresc". De asemenea, preşedintele Slovaciei şi-a exprimat şi condoleanţele pentru victimele incendiului din Colectiv, dar şi pentru românii decedaţi în atacurile de la Paris.

Fondatorul tabloidului Cancan, ridicat de procurori de pe aeroport

Fondatorul Cancan, Radu Budeanu, a fost ridicat ieri de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni şi dus la audieri. Surse judiciare declarau, pe 20 octombrie, că Radu Budeanu şi Dan Andronic, director general al Evenimentului Zilei, sunt implicaţi în cel de-al treilea dosar al Elenei Udrea, privind un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care Udrea ar fi cerut 5 milioane de dolari. În 7 octombrie, procurorii DNA au făcut percheziţii la firma Cancan TV, la cabinete de avocatură şi la locuinţele mai multor persoane, într-un dosar privind fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar surse judiciare afirmau că printre cei vizaţi de anchetatori ar fi politicieni şi patroni de presă. Aceleaşi surse afirmau că şi Budeanu, care în prezent nu mai este în acţionariatul firmei, dar controlează publicaţia tabloidă şi proiectul Cancan TV, ar fi vizat în anchetă şi urmează să fie audiat, el fiind atunci plecat din ţară.
Bogdan Buzăianu, proprietarul Energy Holding şi finul fostului ministru al Economiei din perioada guvernului Năstase Dan Ioan Popescu, este unul dintre "băieţii deştepţi" din energie, expresie lansată de fostul preşedinte Traian Băsescu, care îi definea astfel pe cei care cumpărau energie de la stat la preţuri subevaluate pentru a o revinde cu câştiguri mari. Potrivit unor surse judiciare, Udrea ar fi primit mită de la Buzăianu, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vanzare - cumparare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. O parte din banii încasaţi de Udrea ar fi fost disimulaţi prin intermediul unor contracte avandu-i ca intermediari pe Budeanu şi Andronic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.