Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Ambasador britanic: În România sunt 14% femei în Parlament, iar în Rwanda 64%

Ziarul de Vrancea
3 nov 2015 532 vizualizări
Doar 14% dintre deputaţii români sunt femei, în timp ce în Marea Britanie sunt 23%, iar în Rwanda sunt 64%, a spus ambasadorul britanic, Paul Brummell, adăugând că cel mai îngrijorător este că nu există dovezi privind o mişcare care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei.

"Dacă ne uităm la camera inferioară a Parlamentului, România are numai 14% femei, în timp ce în Marea Britanie suntem la 23%. În Rwanda, 64% dintre membrii camerei inferioare a Parlamentului sunt femei! Bine lucrat, Rwanda", a spus ieri ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. Paul Brummell a adăugat că situaţia din România este destul de complexă pe tema inegalităţii de gen şi a discriminării. "În unele arii, cum ar fi administrarea publică cred că cifrele sunt relativ mai bune decât în alte ţări din Europa, dar sunt destul de multe de făcut în continuare. În alte arii, România este destul de slab plasată, spre exemplu, femeile din Parlament", a delcarat diplomatul.
Ambasadorul a mai spus că Marea Britanie are o abordare "voluntară" a acestei probleme, în timp ce alte ţări au ales o strategie bazată pe cote. Diplomatul a subliniat că este foarte important modul în care femeile ajung în posturi de conducere în companii, nu doar atingerea unor obiective.

Comisia de apărare: SPP nu va asigura protecţie preşedinţilor de partide

Comisia de apărare a Senatului a decis ieri că SPP nu va asigura protecţie şi preşedinţilor de partide parlamentare şi a respins o prevedere din Ordonanţa de Urgenţă nr.43 care stabilea secretizarea întregii activităţi a serviciului. "Prin legea de modificare a OUG nr. 43 se intenţiona introducerea sintagmei:<>.Noi nu am fost de acord cu introducerea acestui articol”, a declarat preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatorul PNL Marius Obreja. Membrii comisiei au respins de asemenea introducerea articolului care prevedea ca activitatea serviciului de protecţie şi pază să constituie secret de stat, în ansamblul ei, potrivit lui Marius Obreja. "Este evident că sunt activităţi din cadrul SPP care nu au şi nu necesită acest caracter", a afirmat preşedintele Comisiei de apărare.

Au apărut şarlatani care cer bani în numele Digi 24 pentru victimele din Colectiv

Digi 24 atrage atenţia cu privire la o posibilă înşelătorie în numele său, precizând că au apărut şarlatani care pretind a fi angajaţi ai acestei televiziuni de ştiri şi susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor tragediei din Colectiv. "Din păcate, au apărut şi şarlatani care se pretind a fi angajaţi ai televiziunii noastre şi, mai mult decât atât, susţin că au deschis conturi în care se pot face donaţii în bani pentru ajutorarea victimelor. Digi 24 informează oficial că nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens. Vă rugăm să fiţi foarte atenţi şi să nu viraţi bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă televiziunea noastră!", se spune într-un anunţ publicat pe site-ul Digi 24 şi pe contul de Facebook al acestei televiziuni de ştiri.
Potrivit anunţului, un astfel caz a fost semnalat de angajaţii Digi 24 Galaţi cu privire la evenimentul "Vineri România se uneşte la Galaţi", creat pe Facebook, unde un utilizator cu numele Alexandru Jr spune că este angajatul Digi 24 şi susţine: "Din partea firmei de televiziune am deschis un cont bancar pentru familiei îndurerate şi sume cuprinse între 10,000 lei strânşi în fondul ei!". Digi 24 spune că această informaţie este falsă. "Digi 24 nu a deschis niciun cont bancar şi nu a organizat nicio manifestaţie de strângere de fonduri în acest sens", spune postul TV, care roagă oamenii să fie foarte atenţi şi să nu vireze bani în conturi sau către persoane care susţin că reprezintă această televiziune.

Acţiune disciplinară faţă de judecătorii care au achitat-o pe Rarinca

Inspecţia Judiciară a anunţat că a fost promovată acţiunea disciplinară faţă de judecătorii Risantea Găgescu şi Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti, cei care au achitat-o pe Mariana Rarinca.
În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că judecătorii au utilizat expresii inadecvate în cuprinsul deciziei penale 733/ A/ 20.05.2015, motivarea fiind în mod vădit contrară raţionamentului juridic şi de natură să afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat. Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorilor în cauză.
Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, Livia Stanciu, a fost condamnată definitiv în septembrie de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligată să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.
Iniţial, ea a fost achitată de Curtea de Apel Bucureşti.

CCR: Durata arestului la domiciliu nu trebuie să depăşească 180 de zile

Curtea Constituţională (CCR) a declarat, ieri, neconstituţională o nouă prevedere din Codul de procedură penală, privind arestul la domiciliu, arătând că durata acestuia trebuie să se ia în considerare la calculul duratei maxime a măsurii arestării preventive, respectiv 180 de zile.
Curtea a reţinut că măsura arestului la domiciliu este similară măsurii arestului preventiv, atât sub aspectul includerii sale de către legiuitor în categoria măsurilor preventive, cât şi sub aspectul naturii sale privative de libertate. De asemenea, Curtea a constatat regimul juridic identic aplicabil celor două măsuri preventive cu privire la cauzele şi condiţiile în care acestea pot fi dispuse sau prelungite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.