Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Două femei au dat foc la pădure încercand să facă un grătar

Ziarul de Vrancea
13 aug 2015 590 vizualizări
Două femei din comuna hunedoreană Ghelari au generat un incendiu care a cuprins opt hectare de teren, după ce au încercat să-şi pregătească un grătar pe o păşune din apropierea localităţii, iar focul, scăpat de sub control, s-a extins cu repeziciune până în liziera pădurii.

În momentul în care femeile au observat faptul că incendiul ia proporţii, acestea au fugit de la faţa locului, fără să mai sesizeze autorităţile. Ulterior, cetăţenii au anunţat incidentul la poliţie, care a început cercetările în acest caz. "Poliţiştii au efectuat cercetări cu privire la cauzele producerii incendiului şi au stabilit că două femei din localitatea Ghelari, în vârstă de 39 şi, respectiv, 45 de ani, însoţite de doi minori, în vârstă de 10 şi, respectiv, 13 ani, s-au deplasat pe o păşune din apropierea străzii Muncii şi au făcut foc pentru prepararea unui grătar. Din cauza neatenţiei, focul s-a extins pe păşune, iar ulterior, în liziera pădurii", a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu.
Proporţiile incendiului au fost limitate datorită intervenţiei rapide a autorităţilor locale, care au folosit o maşină de stingere a focului pe care o deţin în parcul auto, dar şi pompierilor militari care au deplasat la faţa locului o autospecială. În acest fel au fost salvate mai multe anexe gospodăreşti şi locuinţe aflate la marginea comunei, pe direcţia de propagare a flăcărilor. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

În loc să verifice decizia în cazul Ponta, CSM pune lupa pe PNL

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a fi făcute verificări privind posibila atingere adusă independenţei procurorilor şi a sistemului judiciar, după ce liderii PNL au făcut declaraţii privind scoaterea de sub urmărirea penală a lui Victor Ponta de Parchetul instanţei supreme. "Ca urmare a informaţiilor lansate în spaţiul public de către reprezentanţi ai clasei politice referitoare la unele activităţi procedurale desfăşurate de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi a sesizării transmise de ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări în legătură cu posibila atingere adusă independenţei procurorilor şi independenţei sistemului judiciar", a anunţat, ieri, CSM. Consiliul a solicitat reprezentanţilor clasei politice şi nu numai "să respecte obligaţia de rezervă faţă de activităţile sistemului judiciar, cu atât mai mult cu cât opiniile exprimate public fac referire la dosare aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti".
Miercuri, deputatul PNL Radu Zlati a sesizat CSM cu privire la scoaterea de sub urmărirea penală a lui Victor Ponta de către Parchetul instanţei supreme, în contextul în care trei instanţe judecătoreşti au stabilit că premierul a încălcat legea prin neorganizarea alegerilor parţiale pentru şefia CJ Cluj. Liberalul a cerut Consiliului "să îşi facă curat în propria casă", afirmând că cercetarea de către Inspecţia Judiciară a actelor celor doi procurori care au dat NUP în dosarul Ponta ar putea fi un prilej de a arăta că CSM îşi îndeplineşte atribuţiile care îi revin.

PNŢCD solicită reprimirea lui Nicolae la succesiunea la tron

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) a iniţiat ieri o petiţie online prin care se solicită ca Regele Mihai I să revină asupra deciziei de a-i retrage titlul şi locul în linia de succesiune fostului principe Nicolae, demersul având ca scop "sensibilizarea Majestăţii sale". "Retragerea de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a titlurilor de Alteţă Regală şi Principe al României, precum şi a desemnării la succesiunea dinastică Prinţului Nicolae, a tulburat o mare parte a monarhiştilor, în rândul cărora Prinţul se bucură de o largă simpatie", potrivit unui comunicat de presă emis de PNŢCD. Petiţia "Dorim ca fostul principe Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României", iniţiată de singurul partid monarhist, a strâns, pană ieri la pranz, aproape 300 de semnături şi are ca scop "sensibilizarea Majestăţii Sale, pentru reanalizarea şi revenirea asupra deciziei luate".
Ţărăniştii spun că revenirea asupra deciziei este "imperios necesară", având în vedere popularitatea de care se bucură monarhia constituţională în momentul de faţă, "pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor".
Fostul principe Nicolae a anunţat că îşi asumă decizia bunicului său, Regele Mihai I, de a-i retrage titlul şi locul în linia de succesiune, afirmând că poziţia respectivă impune un mod de viaţă pe care îl consideră "dificil" de acceptat şi că se va dedica activităţilor ecologice şi caritabile.

Un buzoian şi-a violat mama imobilizată la pat

Un bărbat din judeţul Buzău a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca pentru expertiză psihiatrică, după ce şi-a violat mama, în vârstă de 77 de ani, bolnavă şi imobilizată la pat de aproape şapte ani. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în noaptea de 7 spre 8 august, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, din satul Izvorul Dulce, comuna Merei, a consumat alcool la un bar din apropierea locuinţei sale. Ulterior, bărbatul a mers acasă, unde locuia împreună cu mama sa, bolnavă şi imobilizată la pat de aproape şapte ani, şi a obligat-o pe aceasta să întreţină raporturi sexuale cu el. A doua zi, bătrâna i-a povestit tot ce s-a întâmplat unei fiice, care a anunţat Poliţia.
Bărbatul a fost găsit în locuinţa unui sătean la care acesta muncea cu ziua. Medicii de la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca urmează să stabilească, în urma unei expertize psihiatrice, dacă bărbatul a avut sau nu discernământ în momentul în care şi-a violat mama. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul a mai avut şi în trecut tulburări de comportament, fiind internat de câteva ori în unitatea spitalicească de la Săpoca.

Doi belgieni, prinşi când traversau Dunărea înot spre Ucraina

Doi belgieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Tulcea, în timp ce încercau să traverseze înot Dunărea cu o plută improvizată dintr-un buştean, pentru a ajunge ilegal în Ucraina. Potrivit Gărzii de Coastă, miercuri după-amiază, poliţiştii de frontieră tulceni din zona Pardina au observat două persoane care înotau în Dunăre, dinspre malul românesc spre cel ucrainean. Astfel, a fost declanşată o operaţiune de prindere a acestora, poliţiştii de frontieră acţionând cu o ambarcaţiune rapidă de intervenţie. Cele două persoane, un bărbat şi o femeie, care nu vorbeau limba română, înotau cu ajutorul unei plute improvizate dintr-un buştean, având ataşate bagajele personale învelite în saci menajeri.
Cei doi au fost urcaţi în ambarcaţiune şi duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, unde s-a stabilit că este vorba de cetăţeni belgieni, ambii în vârstă de 26 de ani. Ei au declarat că sunt turişti, au vizitat Delta Dunării şi intenţionau să ajungă în Ucraina pentru a vizita unele obiective turistice mai puţin promovate, după ce contactaseră, printr-o aplicaţie online, o persoană din ţara vecină care se oferise să-i cazeze gratuit. Poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal în cauză, cei doi belgieni fiind cercetaţi pentru tentativă de ieşire din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.