Național

Înfrangere usturătoare pentru PSD în Parlament

Ziarul de Vrancea
30 iun 2015 806 vizualizări
Principalul partid aflat la guvernare nu a reuşit să împiedice numirea liberalului Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, în ciuda interdicţiei pentru proprii parlamentari de a participa la vot n în jurul lui MRU propunerii lui Iohannis s-a coagulat o "majoritate" PNL, UNPR, PMP, UDMR, PSRo şi minorităţi, capabilă să treacă şi o moţiune de cenzură împotriva guvernului

Plenul reunit al Parlamentului l-a votat ieri, cu 278 voturi "pentru", 6 voturi "împotrivă", iar 5 parlamentari nu au votat, pe senatorul PNL Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).
În condiţiile în care PSD a anunţat că va boicota votul, în plen au fost prezenţi 289 de parlamentari din care şi-au exercitat votul 284 de membrii ai Legislativului.
Marea victorie a coaliţiei de conjunctură PNL-UNPR a fost asigurarea cvorumului de şedinţă dupa ce PSD a anunţat ca boicotează votul. Astfel, PNL avea nevoie să atingă un cvorum de 278 de parlamentari, iar la şedinţă au fost prezenţi 289. Pe langă parlamentarii PNL şi UNPR au participat parlamentari de la UDMR, PSRo (partidul lui Mircea Geoană), grupul democrat-popular (PMP) şi minorităţile naţionale. Au fost prezenţi la şedinţă şi cel puţin patru membri PSD: Valeriu Zgonea (preşedintele Camerei), Marian Neacşu (liderul deputaţilor PSD), Vasile Popeangă şi  Nicolae Florian - care au sfidat ordinul de partid.
Imediat după vot, Ungureanu a anunţat că e nevoie de noi legi pentru SRI şi SIE, şi a anunţat că romanii îşi doresc de la servicii să colaboreze pentru combaterea corupţiei.

Neacşu: Un produs expirat

Anterior, liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a declarat că parlamentarii PSD refuză să-l cauţioneze pe Mihai Răzvan Ungureanu şi să devină "ungureni" şi nu participă la şedinţa plenului reunit. Neacşu l-a criticat pe Ungureanu, arătând că este "un produs expirat" prezentat ca un produs nou, de marcă. "Am văzut în iarna 2012, probabil cel mai slab, orgolios, arogant şi ineficient prim-ministru pe care l-a avut România în aşa-zisa perioadă post PDL. Ulterior am văzut un politician de rând, butonat cu cheiţa sau cu telefonul, cum recunoştea însăşi domnia sa, lipsit de personalitate, cu ieşiri isterice în adunări publice, care semănau cu rituale de exorcizare”, a susţinut Neacşu. El a spus că îi înţelege pe Kelemen Hunor, Vasile Blaga, Ioan Oltean sau Roberta Anastase că-l susţine pe Ungureanu, dar nu şi pe Alina Gorghiu, Eugen Nicolăescu sau Dan Motreanu. El a citat din Crin Antonescu, care spunea că se teme de capacitartea sistemului în care trăim "de a regenera ungureni".

Liderul UDMR: Voi veni şi de pe Lună pentru oameni ca MRU

În replică, liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că s-ar întoarce şi "de pe Lună" în Parlament pentru a vota oameni ca Mihai Răzvan Ungureanu. "Mă bucur că domnul lider al PSD (liderul deputaţilor social-democraţi, Marian Neacşu - n.r.) mă înţelege. Mă bucur că a ajuns la această înţelepciune. Eu am stat alături de Victor Ponta şi nu mi-a fost uşor. Nu din cauza lui Victor Ponta, din cauza unor colegi ai dvs, domnule Neacşu. Nu mi-a fost uşor dar mi-am respectat cuvântul şi voi veni la serviciu şi de la Miercurea Ciuc şi de la Cluj şi voi veni şi de pe Lună pentru oameni care şi-au respectat cuvântul. Faţă de mine, faţă de noi", a declarat Kelemen Hunor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.