Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Reprezentanţii PSD, printre cei mai inactivi membri ai PE

Ziarul de Vrancea
11 iun 2015 654 vizualizări
La polul opus se află europarlamentarii UDMR

Partidul Social-Democrat (PSD) din România figurează pe lista primelor zece formaţiuni politice care au cei mai inactivi reprezentanţi în Parlamentul European, potrivit datelor oferite ziarului britanic The Guardian de organizaţia VoteWatch Europe.
Eurodeputaţii Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP) figurează pe primul loc pe lista formaţiunilor politice care au avut cei mai inactivi reprezentanţi în Parlamentul European în perioada iulie 2014 - mai 2015. Cei 23 de eurodeputaţi UKIP au participat la 62% din procedurile de vot în Legislativul Uniunii Europene. Pe locul al doilea sunt eurodeputaţii partidului german Die Linke, urmaţi de cei din cadrul Forza Italia, partidului fostului premier italian Silvio Berlusconi. Pe locurile următoare se clasează eurodeputaţii din cadrul formaţiunii spaniole C's, cei din Partidul Verzilor (M.Britanie), conservatorii britanici şi membrii Stângii Unite (Spania).
Pe locul zece în topul celor mai inactivi eurodeputaţi sunt reprezentanţii Partidului Social-Democrat (PSD) din România, care au participat la 87,7% din procedurile de vot.
În topul celor mai activi eurodeputaţi sunt cei din cadrul formaţiunii Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), ei participând la 98,8 la sută din procedurile de vot din PE. Pe locurile următoare sunt socialiştii şi ecologiştii francezi, membrii Mişcării Cinci Stele (Italia) şi laburiştii britanici. Pe locurile 7 şi 8 în topul celor mai activi eurodeputaţi sunt reprezentanţii UNPR şi cei ai Partidului Conservator.

Oprea: O susţin total pe Kovesi

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat ieri că ar susţine-o "total" pe Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), întrucât aceasta a demonstrat că merită iar lupta anticorupţie a dus mult la întărirea statului român. "Total. (...) Normal că o susţin. Nu uitaţi că a fost propusă şi susţinută şi de Victor Ponta şi de Cazanciuc şi de mine. A demonstrat că merită acest lucru, chiar dacă îmi fac prieteni sau nu", a spus Oprea, la Adevărul, întrebat dacă ar susţine-o pe Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA. El a caracterizat lupta anticorupţie drept "un moment istoric". "Mă mai lasă şi pe mine Victor Ponta să mai primesc nişte delegaţi când nu are timp. (...) Oamenii se uită în jur, se uită unde am ajuns. Lupta asta anticorupţie este un moment istoric care a dus mult la întărirea statului român", a adăugat Oprea.
Declaraţia liderului UNPR vine în contextul în care tot mai multe voci din PSD au cerut schimbări la nivelul procurorilor şefi, deranjaţi de numărul mare al anchetelor.

Macovei l-a învins definitiv pe Şova în instanţă

Europarlamentarul Monica Macovei a câştigat definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul de calomnie intentat senatorului PSD Dan Şova. Instanţa l-a obligat pe Dan Şova să plătească câte 5.000 lei către Monica Macovei şi mama acesteia, Silvia Gherghescu, precum şi la publicarea pe cheltuiala sa a hotărârii judecătoreşti în ziarele Jurnalul Naţional şi România Liberă. "Dan Şova rămâne astfel un om mincinos, care împroaşcă cu noroi fără scrupule şi fără ruşine", a declarat ieri Monica Macovei.
Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Şova pentru calomnie în septembrie 2012 şi le-a cerut judecătorilor să îl oblige pe senator la plata unor daune morale de 700.000 lei. Ea susţinea că senatorul PSD a afirmat în mai multe emisiuni că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost "general de securitate" şi "şeful Securităţii Giurgiu".
În plângerea depusă la tribunal, Monica Macovei preciza că singura legătură profesională a tatălui ei cu oraşul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a avut funcţia de pedagog în această localitate.

Judecători, mituiţi de avocata Cămătarilor

Luiza Gabriela Dragne, cunoscută ca avocata fraţilor Cămătaru, a cerut 200.000 de euro de la o persoană, promiţând că va interveni pe lângă judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucureşti, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal, potrivit unor surse judiciare.
De asemenea, avocata a cerut bani şi pentru eliberarea din arest a unui membru al clanului Udilă, prin intervenţii la judecători de la Curtea de Apel Bucureşti.
Procurorii DNA au efectuat ieri percheziţii la domiciliile unor avocaţi într-un dosar privind trafic de influenţă, care are legătură cu demersuri făcute în vederea eliberării din arest a lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru.
Surse judiciare au declarat pentru Agerpres că avocata Luiza Gabriela Dragne ar fi cerut în cursul lunii mai 2014 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti, în vederea eliberării din arest a lui Sile Cămătaru şi plasarea acestuia în arest la domiciliu. De asemenea, avocata ar fi cerut de la Laurenţiu Niki Turca Dăscălescu suma de 200.000 de euro pentru a interveni la judecători de la Tribunalul Bucureşti şi a obţine o decizie favorabilă acestuia, într-un dosar în care era judecat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat. Sursele judiciare au declarat că vizată de aceste intervenţii era judecătoarea Elena Burlan de la Tribunalul — Secţia I Penală.
Laurenţiu Niki Turca Dăscălescu a colaborat însă cu procurorii DNA iar pe 7 august 2014, avocata Luiza Gabriela Dragne a fost prinsă în flagrant în timp ce primea de la acesta suma de 25.000 euro. Dusă la audieri, Luiza Gabriela Dragne le-a spus procurorilor că intervenţiile la judecători urmau să fie făcute prin intermediul unei alte persoane, Veronica Slăvilă, zisă "Vera", care susţinea că are "relaţii" şi poate rezolva orice dosare penale la instanţele de judecată şi parchete.
Luiza Gabriela Dragne a mai recunoscut că ea şi Veronica Slăvilă au cerut 40.000 de euro de la tatăl lui Florin Udilă, pentru a interveni la judecători de la Curtea de Apel Bucureşti în vederea eliberării fiului din arest, acesta fiind trimis în judecată pentru camătă şi spălare de bani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.