Național

Ponta ţine cu dinţii de scaunul de premier

Ziarul de Vrancea
7 iun 2015 623 vizualizări
Victor Ponta a anunţat ieri că nu îşi dă demisia din funcţia de premier din cauza acuzaţiilor care i se aduc u cu cateva luni înainte premier declarase că îşi va da imediat demisia dacă va fi implicat într-o anchetă penală u preşedintele Consiliului Naţional al PSD i-a găsit şi scuză şi a spus că Ponta îşi respectă declaraţia de demisie în caz de urmărire penală, dar ordonanţa poate fi contestată

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat că nu demisionează şi că nu intenţionează să se lupte cu justiţia, dar că va contesta ordonanţa procurorului şi îşi va pleda nevinovăţia, apreciind şi că procurorii au reacţionat la evenimente politice, ordonanţa emisă împotriva sa avand legătură directă cu emoţia publică din cauza Rarinca, cu propunerile de modificare a Codului Penal din Parlament şi cu respingerea de către Senat a arestării preventive a lui Dan Şova. "Am spus şi cred în continuare că un ministru, prim-ministru, care îşi foloseşte funcţia pentru a încălca legea, pentru a obţine avantaje, evident că nu poat să continue. Din ceea ce sunt acuzat, e clar că, în 2007-2008, nici măcar şova nu putea să ştie că n 2012 o să ajung prim-ministru, cu atat mai puţin eu nu ştiam, nu ştiu dacă era vreun prezicător atunci. Deci, nu e vorba despre aşa ceva", a spus Ponta. El a susţinut că lideri politici doresc eliminarea Guvernului dintre puterile statului. "Pentru mine şi familia mea, demisia ar fi cel mai simplu lucru. Nu mi-am dorit să am o discuţie cu fiul meu de 12 ani, să-i spun că s-ar putea să ajung în închisoare pentru că sunt prim-ministru şi entru că, politic, am altă părere decat nişte oameni", a arătat Ponta. Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvarşit în perioada în care era avocat. De asemenea, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese. Într-o declaraţie de presă susţinută duminică, după edinţa liderilor coaliţiei, premierul Ponta a afirmat că Guvernul poate fi schimbat doar de către Parlament, eventual la dezbaterea, săptămana viitoare, a moţiunii de cenzură depusă vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu şi la solicitarea unui procuror al DNA, deoarece altfel se poate vorbi de o "lovitură de stat", şi a apreciat că nu există la acest moment o criză politică. El a precizat că, marţi sau miercuri, se va prezenta în faţa procurorului pentru a-şi susine cu date nevinovăţia.

Plumb o întoarce ca la Ploieşti

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, susţine că premierul Victor Ponta "îşi respectă" afirmaţia din primvară potrivit căreia va demisiona dacă va fi urmărit penal, adăugand însă că ordonanţa procurorului privind începerea urmăririi penale poate fi contestată. Premierul Victor Ponta afirma, la începutul anului trecut, că nu s-ar mira dacă DNA i-ar deschide un dosar pentru nereguli legate de CE Rovinari şi Turceni, spunand, ironic, că nu există vreun om care să nu fie cercetat, iar în primăvara acestui an asigura că va demisiona dacă va fi urmărit penal. "Victor Ponta, în momentul de faţă, conform Constituţiei şi deciziei Curţii Constituţionale, îşi repectă declaraţia, pentru că s-a transmis o ordonanţă. Conform legilor acestei ţări, acea ordonanţă care a fost transmisă de procuror poate fi contestată, iar decizia în ceea ce priveşte începerea sau nu a urmăririi penale, conform deciziei Curţii Constituţionale din 2008, aparţine Camerei din care premierul face parte, respectiv Camerei Deputaţilor", a susţinut, duminică, Rovana Plumb.

Ponta vrea să distragă atenţia de la cazul său

Teodor Atanasiu este cel care eventual se află în conflict de interese, deoarece i-a semnat contractele lui Şova la Turceni-Rovinari ca preşedinte AVAS, iar ulterior l-a votat ca ministru în Guvernul USL, sau i-a semnat contractele Alinei Gorghiu la Electrica, afirmă liderul PSD, premierul Ponta. "Mi-e jenă să vorbesc despre colegii din opoziţie, de la PNL. Cel care eventual se află în conflict de interese este Atanasiu, cel care i-a semnat contractele lui şova şi, după aceea, l-a votat ca ministru în Guvernul USL sau, mă rog, care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu, la Electrica, şi care acum este subordonat sau Predoiu care este cercetat în Gala Bute, dar nu e încă suspect, este doar cercetat ca nu cumva să aibă vreo problemă cand îmi cere mie demisia", a spus Ponta. Atanasiu susţine la randul lui că nu a semnat niciun contract cu Dan Şova, ca preşedinte AVAS, aşa cum a susţinut Victor Ponta, adăugand că afirmaţiile premierului demonstrează că este disperat de faptul că va fi obligat să îşi dea demisia, "pană nu va fi fugărit de popor". "Nu am semnat niciun contract cu domnul Şova dintr-un motiv foarte simplu: nu eram în postura de a semna contracte. Nu am fost niciodată director nici la Turceni, nici la Rovinari, nici la celelalte societăţi cu care domnul şova a avut contracte. Dar, domnul Ponta nu este astăzi învinuit pentru faptul că şi-ar fi exercitat atribuţiile de avocat şi ar fi reprezentat în instanţe sau ar fi acordat asistenţă juridică unor societăţi comerciale”, a spus Atanasiu. 

Proteste împotriva lui Ponta

Ieri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti a avut loc un miting împotriva premierului Victor Ponta. Manifestaţia a fost realizată de către PMP. Protestatarii care au cerut demisia premierului au fost conduşi de către preşedintele PMP Eugen Tomac şi secretarul general Dorel Onaca. Mitingul s-a încheoat în jurul orei 13. Anterior, protestatarii s-a îmbrancit cu jandarmii, în încercarea de a bloca traficul în zonă, după care au plecat spre sediul PSD, pentru ca în final să revină în Piaţa Victoriei, în faţa muzeului Antipa.  Participanţii la miting, care purtau tricouri albe imprimate cu texte anti-guvernamentale au scandat "Demisia" şi au arborat bannere pe care au scris "Ponta a promis 1.000.000 de locuri de muncă. Ponta a făcut 72.000 de şomeri", "Ponta, pentru noi, este Ceauşescu doi!", "Ponta, ţara nu-i a ta!". Purtătorul de cuvant al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat că reprezentanţi ai PMP au declarat la Primăria Capitalei adunarea de dumunică, însă nu au făcut acest lucru în termenul legal, astfel că au primit aviz negativ.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.