Național

MOZAIC STIRI NATIONALE: Sondaj: Codruţa îi suflă în ceafă lui Daniel

Ziarul de Vrancea
19 mai 2015 1465 vizualizări
In luna aprilie, DNA a urcat la 61,4% încredere în randul romanilor, în timp ce Biserica a scăzut la 62,3%

Armata, Biserica şi Jandarmeria sunt instituţiile interne în care românii au cea mai mare încredere, arată Barometrul INSCOP publicat ieri. Astfel, clasamentul instituţiilor interne este condus de Armată cu 74,3% încredere multă şi foarte multă (75% în februarie 2015), urmată de Biserică cu 62,3% (64% în februarie 2015). Pe poziţia a treia se află Jandarmeria, care se bucură de aprecierea a 62% dintre români (62,5% în februarie 2015). Urmează DNA cu 61,4% încredere multă şi foarte multă (58,9% în februarie 2015).
Conform cercetării sociologice, Preşedinţia se situează pe poziţia a cincea cu 50,6% încredere multă şi foarte multă (faţă de 51,4% în luna februarie), iar SRI pe poziţia a şasea, beneficiind de încrederea a 50,3% dintre cetăţeni (faţă de 48,8% în februarie).
Urmează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu 49%, SIE cu 47,8%, Poliţia cu 47,1%, Banca Naţională a României cu 44,5%, universităţile cu 41,5% şi ANI cu 39,8%. Barometrul arată că, măsurat pentru prima dată în topul încrederii în instituţii, ANAF-ul beneficiază de aprecierea a 37,9% dintre români.
Clasamentul este încheiat de Parlament cu 12,6% şi partide politice care înregistrează 6,5% în aprilie.
Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului "Adevărul", în perioada 23 — 30 aprilie 2015.

Primarul din Targu Jiu, percheziţionat de DNA

Procurorii DNA au făcut, ieri, percheziţii la Primăria din Târgu Jiu, la locuinţa primarului (PSD) Florin Cârciumaru şi la sediile unor firme, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2008-2015. Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează presupuse fraude cu fonduri europene destinate realizării unor lucrări la reţeaua de canalizare a oraşului, care ar fi trebuit finalizate în urmă cu cel puţin doi ani.
Florin Cârciumaru este preşedinte al PSD Gorj din anul 2004, când i-a luat locul lui Nicolae Mischie în fruntea filialei. El este primar al municipiului Târgu Jiu din anul 2000.

Scandalul dintre Mihai Gadea şi Julio Iglesias ajunge la CNA

Reprezentanta lui Julio Iglesias în România a anunţat că a sesizat CNA privind emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3, în care a fost invitat fiul său Julio Iglesias Jr. şi în care, la finalul acesteia, cântăreţul a spus, la solicitarea moderatorului, "Jos Băsescu". Întrebată dacă intenţionează să dea în judecată postul Antena 3, în numele artistului, Gabriela Ristea a declarat: "Julio Iglesias Jr. nu a menţionat nimic despre asta. Nu ştiu ce să vă spun, pentru că el nu a precizat nimic. Pur şi simplu a vrut să specifice clar, în comunicat, pentru presă ce s-a întâmplat, ca să nu fie niciun fel de confuzie şi, pe de altă parte, am făcut sesizarea din partea lui către CNA" Pe de altă parte, CNA a primit, până ieri, un număr total de 19 sesizări privind emisiunea de la Antena 3 în care a fost invitat Julio Iglesias Jr.
Reprezentanţii cântăreţului Julio Iglesias Junior, care, joi seară, a fost invitat la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3, au explicat, vineri, că artistul nu cunoaşte limba română şi a repetat cu bună-credinţă "Jos Băsescu" atunci când moderatorul i-a cerut acest lucru. Potrivit acestora, fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut că este vorba despre câteva cuvinte de rămas-bun în limba română, pe care Gadea îl ruga să le repete după el, pentru telespectatori. Julio Iglesias Junior "a fost indus în eroare în mod voit de către moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, într-un mod absolut regretabil şi incalificabil".

"Arhimede" a păcălit statul cu 3,14 milioane euro

Procurorii şi poliţiştii au efectuat ieri 80 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ilfov, Constanţa, Giurgiu, Maramureş, Sibiu şi Buzău, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare şi conflict de interese. Percheziţiile au avut loc la şcoli şi colegii naţionale, precum şi la fundaţii, asociaţii şi persoane fizice, printre care şi Asociaţia "Arhimede".
Din probele administrate rezultă că persoanele bănuite în acest caz au organizat concursuri şcolare, şi-au însuşit fondurile colectate din taxele de participare, nu au reţinut şi vărsat la bugetul de stat impozitele cu reţinere la sursă şi au înregistrat în contabilitatea fundaţiilor cheltuieli fictive.
Astfel, persoanele vizate, printre care şi reprezentanţii "Asociaţiei Arhimede", care se ocupa cu organizarea de cursuri şi concursuri şcolare, ar fi înregistrat în contabilitate în mod nereal sume de bani reprezentând "taxe cursuri" şi "taxe concurs" în valoare de aproximativ 10.769.000 lei, ca fiind "taxe de sponsorizare" şi "cotizaţii membru", atribuindu-le în aparenţă un caracter legal. Prejudiciul creat bugetului de stat, pentru perioada 2010 — 2014, calculat pe baza listelor publicate de asociaţie la concursul "Arhimede", se ridică la valoarea de aproximativ 1.717.000 lei. Prejudiciul total produs prin săvârşirea infracţiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.