Național

Nasc şi în secuime idei: Reducerea impozitului pe venit în funcţie de numărul de copii

Ziarul de Vrancea
19 mar 2015 457 vizualizări
Actualul sistem de protecţie socială încurajează familiile sărace să aibă cat mai mulţi copii, de pe urma cărora trăiesc fără să muncească, spune primarul din Sfantu Gheorghe n el propune un sistem de reduceri a impozitului pentru familii în funcţie de numărul de copii

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), consideră greşită politica socială actuală a statului, inclusiv creşterea alocaţiilor pentru copii, şi propune reducerea diferenţiată a impozitului pe venit în funcţie de numărul minorilor aflaţi în întreţinere, astfel încat să fie încurajate familiile din pătura de mijloc a societăţii. Antal Arpad a declarat ieri ca măsurile de protecţie socială practicate de guvernele de pană acum au încurajat familiile sărace să aibă un număr mare de copii, iar această politică este "falimentară". "Este o politică socială greşită ce se face şi ce s-a făcut în ultimii 25 de ani în România. Practic, nici guvernele de stanga şi nici cele de dreapta nu au avut politici sociale prin care să încurajeze pătura de mijloc a societăţii să accepte să aibă mai mulţi copii. În ziua de azi în România există o relaţie stransă între numărul de copii şi sărăcie, cu cat sunt mai săraci, cu atat au mai mulţi copii şi de multe ori statul a încurajat familiile sărace să facă mulţi copii şi să caştige, să trăiască, practic de pe urma lor", a declarat Antal Arpad.
Potrivit acestuia, soluţia ar fi să se regandească radical tot sistemul de alocaţii pentru copii, ajutoare sociale şi de şomaj, pentru că "statul îi încurajează pe oameni să nu muncească". "O soluţie concretă ar putea fi ca ajutorul pentru creşterea copilului să nu mai fie o sumă fixă dată de stat, ci să fie o reducere a impozitului pe venit. Concret, dacă azi impozitul pe venit este de 16%, în familiile cu un copil să fie de 12%, unde sunt doi copii să fie 8%, la trei copii să fie 4%, iar unde sunt patru sau mai mulţi copii să fie de numai 1% şi atunci îi încurajăm pe cei care au venituri mijlocii şi mari să aibă copii şi nu pe cei care trăiesc în sărăcie adancă şi nu au posibilitatea să ofere copiilor condiţii optime pentru a creşte şi a se dezvolta”, a declarat Antal Arpad.

Familii la a patra generaţie care nu lucrează

El a apreciat că "statul a intrat într-o spirală a ajutoarelor sociale", care este foarte păguboasă pentru că în unele comunităţi sunt deja familii la a patra generaţie care nu lucrează. "Sunt comunităţi unde deja patru generaţii iau ajutoare de la stat, în aceeaşi casă trăiesc bunicii, copii lor, nepoţii şi strănepoţii şi toate cele patru generaţii primesc ori ajutor de şomaj ori ajutoare pentru creşterea copiilor. Deci, patru generaţii nu au contribuit cu nimic la venitul consolidat al statului, ci au luat tot felul de ajutoare. Copiii nu au văzut niciodată ca bunicii sau părinţii lor să meargă la muncă, iar aceştia sunt un model pe care, evident, îl vor urma. Dacă tu creşti şi ajungi la 18 ani şi nu vezi o dată ca tatăl sau mama să meargă la muncă (...) evident că nu are de unde să îţi vină ideea că ai vrea să mergi să munceşti. Eu cred ca ajutoarele sociale vor duce statul la faliment dacă se continuă aşa", a concluzionat primarul Antal Arpad.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.