Național

Familia unei tinere decedate în spital cere daune de 1,2 milioane de euro

Ziarul de Vrancea
3 feb 2015 627 vizualizări
Familia unei tinere în vârstă de 18 ani care a decedat în 2009 în urma unui chiuretaj făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin cere unităţii medicale daune morale de 1,2 milioane de euro, procesul aflându-se pe rolul Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

Familia tinerei susţine că în 15 noiembrie 2009 aceasta a mers la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, solicitând o întrerupere de sarcină, iar după intervenţia chirurgicală a plecat acasă. Câteva zile mai târziu, întrucât nu se simţea bine, femeia a revenit la spital, iar medicii au constatat că aceasta contractase o infecţie în urma chiuretajului, astfel că au decis să o transfere la Spitalul Judeţean din Craiova. Surse medicale de la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin au declarat că la Craiova femeia, care avea un copil de un an şi opt luni, a fost internată timp de patru zile, apoi a murit. Imediat după deces, soţul femeii, Florin Talegă, a deschis o acţiune în instanţă împotriva SJU din Drobeta Turnu Severin.
În raportul întocmit de Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" se arăta că "între efectuarea întreruperii de sarcină la cerere şi decesul victimei există o legătură de cauzalitate directă determinată de nediagnosticarea la timp a existenţei unor resturi placentare suprainfectate care au dus la temporizarea intervenţiei chirurgicale de asanare a focarului septic, diminuând considerabil şansele de supravieţuire". Potrivit raportului medico-legal, "existenţa resturilor placentare este urmare a modului de desfăşurare a chiuretajului (evacuarea cavităţii uterine) şi nu are legătură cu vârsta sarcinii". Medicul de la spitalul din Drobeta Turnu Severin care i-a făcut chiuretajul pacientei de 18 ani susţine că este nevinovat şi că infecţia contractată de tânără putea fi tratată la spitalul din Craiova, unde a fost transferată femeia. "Nu sunt vinovat, nici nu intră în discuţie. La Craiova trebuia să ia măsurile. Pe această bolnavă, din momentul în care am chiuretat-o, eu nu am mai văzut-o, nu mi s-a adresat mie, se putea rezolva pe loc. Apoi, a fost ţinută zile întregi în loc să fie operată. Eu cu această pacientă nu am avut de-a face decât când am chiuretat-o, atât", a declarat medicul ginecolog Marian Galbenu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.