Național

Jurnalistii sint in viata

Ziarul de Vrancea
3 mai 2005 697 vizualizări
Presedintele Traian Basescu stie "cu certitudine" ca ziaristii rapiti sint in viata. Simbata, un lider religios saudit a cerut eliberarea ostaticilor romani din Irak.


Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, ca jurnalistii romani rapiti in Irak sint "cu certitudine in viata" si ca se fac toate eforturile posibile ca acestia sa se intoarca acasa "teferi". "Stiu cu certitudine ca sint in viata si facem tot ce se poate face ca sa-i aducem acasa teferi. Pentru mine nu sunt trei colegi de-ai dumneavoastra, pentru mine sint trei cetateni romani fata de care statul roman are obligatia sa-i protejeze", a spus presedintele. Autoritatile romane au solicitat, in 27 aprilie, prelungirea termenului limita acordat de gruparea care ii detine pe cei trei jurnalisti. In 28 aprilie, autoritatile au cerut, in contactele pe care le-au avut cu grupul care-i detine pe cei trei ziaristi romani rapiti in Irak, sa fie eliberata neconditionat Marie Jeanne Ion, pentru continuarea discutiilor. Argumentele partii romane pentru eliberarea lui Marie Jeanne Ion erau ca aceasta este femeie, iar poporul roman nu accepta un asemenea tratament pentru femei. De asemenea, au fost invocate si motivatii de ordin religios, facindu-se referire la Fecioara Maria.

Un nou apel, de data aceasta de la un lider religios saudit

Un lider religios saudit, seicul Salman al-Awdeh, a facut apel, simbata, la eliberarea celor trei ziaristi romani luati ostatici la 28 martie, intr-o suburbie din Bagdad. "Fac apel catre oricine poate face ceva pentru eliberarea lor, sa nu ezite sa o faca", se arata in comunicatul seicului Awdeh. "Mai intii de toate, acesti ostatici lucreaza in domeniul jurnalismului si nu iau parte la operatiunile militare", continua seicul. "In al doilea rind, in Romania se afla un mare numar de musulmani", adauga demnitarul religios. El afirma ca a fost contactat de numerosi musulmani din aceasta tara, care i-au cerut sa ii sustina pe cei trei ziaristi romani. "In ultimul rind, mesajul, adica cererea de retragere a trupelor romanesti din Irak, a ajuns la destinatie. Acum, acesti ostaticii aflati in captivitate nu contribuie la claritatea mesajului", conchide seicul Awdeh.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.