Național

Curtea de Conturi ia la puricat actele Consiliului Judetean

Mihai Boicu
21 apr 2005 608 vizualizări
Liderii noii puteri cred ca Marian Oprisan a facut matrapazlicuri in institutie.

Consiliul Judetean ar putea fi verificat mai devreme de inspectorii Camerei de Conturi. Institutia a cerut conducerii centrale modificarea programului actiunilor de control, potrivit caruia activitatea CJ pe anul 2004 trebuie verificata in partea a doua a anului. Motivul pentru care s-a solicitat inceperea mai devreme a actiunii de control sint doua plingeri care au fost inaintate Curtii de Conturi. Una este a deputatului Corneliu Momanu, presedintele PNL Vrancea, care a solicitat sa se verifice modalitatea de achizitionare a Complexului Turistic Caprioara de la Petresti. Dupa cum se stie, Marian Oprisan a "strecurat" cumpararea hotelului in sedinta Consiliului Judetean din 12 noiembrie 2004, fara ca nici macar consilierii PSD sa stie acest lucru si s-a dovedit mai mult decit secretos atunci cind i s-au cerut detalii despre aceasta tranzactie. Suma pentru care s-a incheiat contractul cu Federalcoop Vrancea a fost de 18 miliarde de lei, care trebuie platita pina la sfirsitul anului. O a doua sesizare a venit din partea Prefecturii Vrancea. In urma controlului efectuat la Consiliul Judetean, au fost semnalate mai multe nereguli in atribuirea contractelor de servicii pentru aplicarea programului guvernamental "Lapte si corn". Printre aspectele semnalate a fost faptul ca nu s-a estimat valoarea contractelor incheiate. De asemenea, doua licitatii organizate in 2002 nu au fost anuntate in Monitorul Oficial, potrivit legii. O alta neregula a fost aceea ca in caietele de sarcini nu au fost prevazute schemele cadru si orarul de distribuire a produselor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.