Național

Priboi, Taher si Hrebenciuc , în atentia anchetatorilor lui Hayssam. Lovituri in inima PSD

Ziarul de Vrancea
8 apr 2005 686 vizualizări
Oamenii legii pregatesc perchezitii la mai multe persoane din anturajul omului de afaceri sirian Omar Hayssam. Sint luati in vizor Ristea Priboi, omul de casa al lui Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc si Fatih Taher.

Zvonuri intense au circulat ieri in presa in legatura cu dosarul Omar Hayssam. Potrivit unor "surse oficiale" fostul deputat PSD Ristea Priboi ar fi in atentia procurorilor care investigheaza dosarele referitoare la Omar Hayssam, anchetatorii efectuind, ieri, o serie de descinderi in cautarea unor probe care sa clarifice legaturile politicianului cu omul de afaceri romano-sirian. Parchetul instantei supreme - ai carui procurori instrumenteaza dosarele in care este cercetat Omar Hayssam - si Pachetul National Anticoruptie infirma oficial ca ar fi dispus astfel de perchezitii. De asemenea, orocurorii instantei supreme informeaza ca Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism face investigatii in trei dosare in care este vizat Omar Hayssam, subliniind ca verificarile sint confidentiale si ca nu sint cercetate alte persoane. Omar Hayssam confirma, la un moment dat, pentru "Evenimentul Zilei", ca are cunostinte printre membrii conducerii acestui partid, el mentionind in acest context numele lui Ristea Priboi. Presa centrala a relatat ca Priboi ar fi fost membru in consiliile de administratie ale unora din firmele controlate de Omar Hayssam. Ristea Priboi a fost ofiter al Departamentului de Informatii Externe al Securitatii si apoi in cadrul Serviciului de Informatii Externe. în perioada 1994-1996, el a fost consilier al presedintelui Camerei Deputatilor Adrian Nastase, om de casa al acestuia si nelipsit partener de vinatoare.

Nume explozive in ancheta

De asemenea, surse judiciare au declarat ca toti cunoscutii, prietenii si partenerii de afaceri ai lui Omar Hayssam vor fi chemati sa dea declaratii. Procurorii incearca acum, in termenul celor 29 de zile de arest ale lui Omar Hayssam, sa gaseasca alte probe acuzatoare, pentru a-l mentine in arest. Din cercul de cunoscuti al omului de afaceri sirian fac parte si Viorel Hrebenciuc si Fatih Taher, urmeaza sa fie chemati la Parchetul General. In orice caz, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat ca nu are nici o legatura cu Hayssam sau cu afacerile acestuia si ca nu intelege de unde apar aceste zvonuri, mai ales ca de la inceputul acestei discutii despre Irak "cineva incearca cu obstinatie" sa-l "lege" de acest subiect. Intrebat daca il cunoaste pe Omar Hayssam, Hrebenciuc a confirmat ca il cunoaste, dar a aratat ca acest fapt "nu inseamna nimic", intrucit asa cunoaste "mii de oameni". "Nu am nici un fel de legaturi de afaceri cu Omar Hayssam", a mai spus el, raspunzind la intrebarea daca la Bacau a avut legaturi de afaceri cu acesta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.