Național

Lui Iliescu ii sta in git societatea civila

Ziarul de Vrancea
4 apr 2005 687 vizualizări
Fostul presedinte sustine ca societatea civila din Romania este reprezentata de aceiasi 15 oameni

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, simbata, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca intelectualitea de stinga din Romania nu se poate exprima din cauza monopolului a 15 persoane de dreapta. "Intelectualitatea din Romania este de stinga, dar se exprima mai putin din cauza imaginii deformate despre pozitia intelectualitatii romane. Acest lucru se intimpla pentru ca in virful societatii civile sint foarte active niste forte, altminteri foarte limitate numeric, cu pozitii de dreapta si care dau impresia ca societatea civila ar fi dominata de forte de dreapta", a declarat Ion Iliescu.

El a adaugat ca aceasta societate civila este reprezentata de "aceiasi 15 oameni". "Am vazut o situatie a ONG-urilor din Romania. Sint vreo 10 - 15 persoane care sint prezente in zeci de astfel de organizatii. Sint aceleasi 15 persoane care dau impresia ca sint zeci de organizatii civile. Este o falsa imagine a ce inseamna societatea civila de astazi. Trebuie sa largim contextul. In societatea civila trebuie sa intre sindicatele, patronatul si miscarile sindicale", a mai spus Iliescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.