Național

Patronul SC Viodib SRl Odobesti, iertat de 50 de milioane

Mihai Boicu
30 mar 2005 863 vizualizări
La firma sa au ars de vii mai multi oameni.

Patronul SC Viodib SRL din Odobesti, unde doi angajati au murit arsi de vii anul trecut, a fost "scutit" de plata unei amenzi de 50 de milioane de lei primita pentru ca folosea un copil la imbuteliat diluanti. Pe 17 august 2004, la firma omului de afaceri Viorel Sava a izbucnit un incendiu puternic, urmat de o explozie, totul pornind de la un scurtcircuit electric la o priza improvizata. Un angajat a murit pe loc, un altul citeva zile mai tirziu din cauza arsurilor si alti trei au suferit arsuri. Inspectoriatul Teritorial de Munca Vrancea a aplicat firmei o amenda de 50 de milioane de lei pentru ca minorul Viorel Cioarec, de 17 ani, nu fusese informat cu privire la riscurile ambalarii de produse chimice. De asemenea, in contractul sau de munca nu era prevazut timpul de munca de 6 ore pe zi si 30 de ore pe luna, la fel ca si durata concediului. Patronul Viorel Sava a spus in instanta ca intentiona sa corecteze "greselile" din contractul de munca, insa nu a putut face acest lucru deoarece a "intervenit" explozia. Patronul a sustinut ca Viorel Cioarec lucra "sporadic" in sectia de imbuteliere, pentru a fi alaturi de mama sa. Judecatoria Focsani a respins actiunea lui Viorel Sava, insa Tribunalul Vrancea i-a admis recursul si a inlocuit amenda cu un avertisment. ITM Vrancea a aplicat firmei din Odobesti trei amenzi, in valoare totala de 220 de milioane lei. Viorel Sava a fost trimis in judecata de procurori pentru savirsirea infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea vreuneia din masurile referitoare la protectia muncii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.