Național

Scaderea demografica produce mari batai de cap

Ziarul de Vrancea
29 mar 2005 670 vizualizări
Nici o tara membra UE nu are o rata a natalitatii suficient de ridicata pentru innoirea populatiei.

Nici o tara membra UE nu are o rata a natalitatii suficient de ridicata pentru innoirea populatiei, se arata intr-un raport al Comisiei Europene. Raportul Comisiei evidentiaza consecintele imbatrinirii populatiei asupra economiei europene. Potrivit estimarilor, numarul persoanelor apte de munca se va diminua cu 21 de milioane in urmatorii 30 de ani. Chiar daca imigratia poate inversa aceste tendinte, "ea nu poate inlocui reformele economice", de genul modernizarii sistemului pensiilor, cresterii virstei de pensionare sau sporirii numarului locurilor de munca, arata raportul. Europenii au mai putini copii decit si-ar dori, subliniaza Comisia Europeana, argumentind ca autoritatile trebuie sa creeze conditii mai bune in ceea ce priveste protectia familiei, a copiilor sau a drepturilor parintilor. Dintre cele cinci state mari din Uniunea Europeana, doar populatia Marii Britanii si Frantei va creste in urmatorii ani, in timp ce in alte tari populatia va incepe sa scada incepind din 2015, diminuindu-se cu 10 -15% pina in 2050. Tarile cu rata cea mai scazuta a natalitatii sint noile state membre, in special Cipru, Cehia si Slovacia. Cu toate acestea, Comisia Europeana nu poate influenta politicile sociale si de pensii a tarilor membre. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.