Național

Ponta, clientul fostului premier britanic Tony Blair!

Ziarul de Vrancea
15 dec 2013 563 vizualizări
The Telegraph scrie că întalnirea dintre Victor Ponta şi Barack Obama de la Johannesburg a fost intermediată de fostul premier al Marii Britanii

Săptămana trecută, premierul Victor Ponta a ţinut să se laude cu faptul că a reuşit să dea mana cu preşedintele SUA, Barack Obama, aflat la ceremonia dedicată lui Nelson Mandela de la Johannesburg. The Daily Telegraph scrie că întalnirea a fost intermediată de către fostul premier laburist Tony Blair, care îl vede pe Ponta ca un posibil viitor client. Blair ratează foarte rar ocazia de a îşi face noi prieteni şi să îşi extindă deja dezvoltata reţea de contacte. Astfel că nu ar trebui să fie o surpriză că şi la o ceremonia de comemorare pentru Nelson Mandela i-a prezentat lui Barack Obama, notează autorul într-un editorial publicat în ediţia online. Blair a facilitat o conversatie între el, Obama şi Victor Ponta, în tribunele stadionului, care a durat 15 minute, potrivit paginii de Facebook a lui Ponta, precizand că nu s-a discutat nimic oficial. Blair, care are un birou de consiliere guvernamentală ce lucrează cu mai multe regimuri, a calătorit de cel puţin două ori la Bucureşti anul acesta pentru a se întalni cu Ponta. Pe acestă temă purtătorul de cuvant al a lui Blair a declarat: "După cum puteţi vedea, un număr mare de lideri prezenţi la funeralii socializează. Tony Blair nu are niciun contract cu guvernul roman şi dacă echipa sa ar fi lucrat vreodată acolo ar fi fără niciun cost din partea guvernului roman şi fără niciun profit personal pentru Tony Blair" Jurnaliştii britanici declară că întalnirea de la Johannesburg „s-ar putea însă dovedi jenantă, pentru Ponta, avand în vedere că în aceeaşi zi parlamentul Romaniei a aprobat modificări controversate la Codul Penal pentru a proteja parlamentarii de acuzaţii de corupţie“. „Ambasada SUA a reacţionat dur şi a avertizat că principiul de bază al democraţiei este că toată lumea este egală în faţa legii.“ Publicaţia se întreabă dacă liderii erau la curent în acel moment cu privire la evenimentele din Romania şi dacă Obama ştia de „mustrările“ ambasadei ţării sale la Bucureşti, faţă de măsurile luate de colegii premierului roman. „Nu este clar dacă discuţia între Obama şi Ponta, cu Blair asistand, se va pierde astfel în acest teritoriu incert. În fotografiile publicate pe Facebook de către Victor Ponta cei trei par a se simţi bine. Potrivit surselor citate de presa romanească, întalnirea a avut loc după ce Ponta l-a abordat pe Blair imediat după discursul emoţionant al lui Obama, dorind să îşi prezinte aprecierea“, scrie The Telegraph.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.