Internațional

Inca o victima si-a recuperat laptopul furat

Ziarul de Vrancea
16 aug 2011 1236 vizualizări
Omului ii disparuse computerul din casa pradata in timpul vandalizarii Londrei, dar norocul sau a fost ca isi instalase programe de urmarire n cind hotul l-a deschis si a intrat pe internet, a fost localizat rapid si arestat

Cind unui fost angajat FBI i s-a furat laptop-ul din casa in timpul violentelor din Londra, politia i-a lasat de inteles ca sint sanse minime de a-l recupera, insa cunostintele vaste de IT ale proprietarului i-au permis sa-l vada pe hot chiar cind acesta era pe internet, pe notebook-ul furat. Soft-uri complexe de tracking, un sistem eficient de avertizare si pasiunea hotului pentru Facebook au facut ca povestea sa se termine neasteptat de bine pentru proprietarul laptop-ului.
La trei luni dupa ce un american si-a recuperat singur aparatul furat de un taximetrist pakistanez cu ajutorul unor programe de urmarire, presa engleza a relatat pe larg povestea texanului de 29 de ani Greg Martin, fost angajat al FBI si Secret Service. In timpul revoltelor de la Londra cineva i-a furat din casa laptop-ul MacBook Pro, iar Politia a cules amprente si a plecat fara sa-i dea prea multe sperante ca va prinde hotul.
Pentru Martin, IT-ist pasionat, lucrurile au luat o intorsatura interesanta cind, aflat fiind intr-o calatorie de afaceri in Luxemburg, a primit pe iPhone o notificare cum ca programele de urmarire instalate pe laptop-ul furat indicau faptul ca cel care a luat MacBook-ului intrase pe internet de pe el.
Mai mult, soft-urile de tracking au activat si webcam-ul, astfel ca pagubitul l-a putut vedea pe hot la fata. Elementul crucial a fost cind cel care a furat laptop-ul s-a logat pe e-mail si mai ales pe Facebook, astfel ca Martin a putut afla cine este cel care l-a pradat.
Politistii s-au dus la locuinta hotului care se afla la numai patru strazi distanta de cea a lui Martin si l-au arestat, dovedindu-se ca era vorba de un tinar de 18 ani. Greg Martin nu a putut decit sa fie foarte fericit, singurul sau regret fiind ca nu a putut vedea live pe webcam cind Politia l-a arestat pe tinarul hot.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.