Internațional

Al treilea masacru de copii in China, in decurs de o luna

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 510 vizualizări
In ultimul atac, agresorul - un barbat somer in virsta de 47 de ani - a injunghiat 29 de copii într-o gradinita, ranind totodata si trei adulti

Un barbat inarmat cu un cutit a ranit 29 de copii si trei adulti, ieri, intr-o gradinita din estul Chinei, aceasta fiind a doua agresiune de acest tip in 24 de ore si a treia in decurs de o luna. între cei 29 de copii injunghiati la scoala din Taixing, un oras din provincia Jiangsu, mai multi au fost grav raniti. Potrivit agentiei oficiale de stiri, "cinci copii erau intr-o stare critica, dupa atacul comis de barbatul in varsta de 47 de ani".

Presupusul agresor, Xu Yuyuan, somer, a pastruns intr-o clasa, inarmat cu un cutit de 20 de centimetri cu care i-a ranit pe copii. Yuyuan a fost arestat. Majoritatea copiilor atacati aveau virsta de patru ani.

Cu o zi inainte, un profesor, aflat in concediu medical din 2006, din cauza unor probleme mentale, a ranit 16 copii si un coleg de-al sau intr-o scoala primara din Leizhou, in provincia meridionala Guangdong, potrivit institutiilor media oficiale. Chen Kanbing, in virsta de 33 de ani, a comis, de asemenea, atacul cu un cutit, dupa care a sarit de la o fereastra a scolii, aparent pentru a se sinucide. El a fost arestat. Cinci dintre micile victime erau grav ranite, dar toate se aflau, ieri, in stare stabila.

Aceasta drama s-a produs in ziua in care, intr-o provincie vecina, Fujian, era executat un barbat care a fost condamnat la moarte pentru ca a omorit opt elevi, cu o luna inainte. Zheng Minsheng, un fost medic, in virsta de 41 de ani, i-a injunghiat pe copii, la 23 martie, din cauza unor frustrari privind viata sa profesionala si afectiva.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.