Internațional

Agentii pentru despartiri

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 511 vizualizări
n in Germania, tara in care se inregistreaza 57 de divorturi la 100 de casatorii (comparativ cu 54% in Franta si 71% in Belgia), "piata despartirilor" este atit de infloritoare, incit va fi organizat primul Salon national al divorturilor, la Düsseldorf.

Persoanele care nu reusesc sau nu au curajul de a le spune in fata partenerilor ca vor sa se desparta pot apela la o agentie specializata, care face acest lucru contra cost, in Germania.

"Bat la usa, ma prezint, spun ca persoana care m-a mandatat nu vrea sa continue acea relatie amoroasa", rezuma munca sa Bernd Dressler, patronul agentiei Rupture din Berlin.

"Este foarte simplu si dureaza doua minute. Totul are loc in pragul usii", a adaugat acesta.

"Eu sint doar un mesager. Nu eu pun capat relatiilor amoroase. Cel care le pune capat este cel care semneaza contractul cu mine", a adaugat Bernd Dressler. De peste trei ani, acest intreprinzator propune aceste servicii profesioniste si pe internet, pe site-ul www.trennungsagentur.com. "Agentiile matrimoniale exista de citeva decenii. Eu fac acelasi lucru, insa in domeniul despartirilor", a explicat acesta. Doamnele reprezinta cel mai mare procent din totalul clientilor lui Bernd Dressler. Sau domnisoarele, deoarece clientela este mai degraba tinara, avind intre 18 si 35 de ani. "Pentru mine, ar fi de neimaginat sa angajez pe cineva care sa anunte in locul meu ca vreau sa ma despart", recunoaste Bernd Dressler. "Insa eu fac parte din alta generatie. Cred ca tinerii din ziua de azi nu se simt responsabili", a adaugat el."Traim intr-o societate «iau, arunc». Bem o sticla de cola, o aruncam! Nu-mi mai convine partenerul, imi caut un altul!", explica acesta. Bernd Dressler s-a gindit la tot. Indragostitii care nu indraznesc sa isi ceara scuze pentru o anumita actiune sau pentru anumite cuvinte pe care le regreta pot sa acceseze site-ul "verzeih-mir24.de" (iarta-ma.24.de). Bern Dressler se ofera sa mearga sa ii ceara iertare partenerului, in locul solicitantului.


Motivele rupturii, prezentate in contract


Indragostitul care nu mai este indragostit trebuie sa avanseze "trei sau patru motive" pentru ca Bernd Dressler sa poata sa elaboreze o argumentatie. Ruptura poate fi anuntata in patru stiluri, cu nume poetice si cu tarife diferite: Prin pachetul "Sa raminem prieteni" (29,95 euro) vestea proasta este anuntata sec, prin telefon; prin pachetul "Lasa-ma in pace!" (29,95 euro) se pune accentul pe faptul ca persoana care a luat decizia de se desparti "nu vrea sa mai auda vreodata" de persoana de care se desparte; prin sistemul "Despartirea in scris" (39,95 euro) se trimite o scrisoare de despartire; - Pachetul de servicii "Despartirea anuntata personal" (64,95 euro) consta in trimiterea lui Bernd Dressler in persoana la fata locului pentru a anunta cu voce tare incheierea relatiei. Tonul pe care este facut acest anunt va fi ferm sau compatimitor, in functie de indicatiile primite

In Germania, tara in care se inregistreaza 57 de divorturi la 100 de casatorii (comparativ cu 54% in Franta si 71% in Belgia), "piata despartirilor" este atit de infloritoare, incit, anul acesta, va fi organizat primul Salon national al divorturilor, la Düsseldorf.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.