Internațional

Chirac a facut glume pe seama bucatariei britanice

Ziarul de Vrancea
5 iul 2005 713 vizualizări
Presedintele francez Jacques Chirac a simtit nevoia, cu ocazia intilnirii la enclava rusa Kaliningrad, sa abordeze problema spinoasa a mincarii traditionale britanice, un factor crucial in stabilirea relatiilor diplomatice si in luarea deciziilor de importanta mondiala

Presedintele Jacques Chirac a fost auzit facind glume despre bucataria britanica la intilnirea pe care a avut-o cu liderii german si rus, relateraza BBC. Mai mult, publicatia franceza "Libaration" sustine ca Gerhard Schroeder si Vladimir Putin au intretinut aceeasi atmosfera de zeflemea. "Nu poti sa ai incredere in cineva care maninca atit de prost!", a fost citat Chirac. Cei trei lideri au participat duminica la cerebrarile care au marcat cea de-a 750-a aniversare de la intemeirea Kaliningrad-ului, o enclava rusa inconjurat de Polonia si Lituania. "Singurul lucru pe care englezii l-au facut pentru agricultura europeana a fost boala vacii nebune", a declarat Chirac la aceeasi intilnire. "Dupa Finlanda, este tara cu cea mai proasta mincare", a continuat preseditele francez.


Nato in varianta necomestibila

Chirac se pare ca are anumite resentimente fata de Lord George Robertson, un fost secretar general NATO, care l-a facut sa incerce un fel de mincare scotian. "De aici au pornit dificutatile cu NATO", ar fi spus Jacques Chirac. Aceste comentarii vin pe fondul mai multor dispute intre Franta si Regatul Unit privitor la bugetul Uniunii Europene si in momentul in care cele doua tari vesnic rivale au aflat ca vor gazdui Jocurile Olimpice din 2012. Mai mult, presedintele Chirac va fi nevoit miercuri sa cineze impreuna cu regina Elizabeth II la Gleneagles, pentru a marca deschiderea summitului G8. Meniul nu a fost inca publicat, dar se stie ca mincarea hotelului Gleneagles provine din surse locale. "Gustul Scotiei poate fi oricind savurat la Gleneagles Hotel", ne informeaza website-ul hotelului.


Hamburger rules!

Liberation sustine ca Putin l-a provocat pe Chirac la intilnirea de la Kaliningrad, intrebindu-l ce considera despre hamburgheri. Presedintele francez a replicat ca hamburgerii sint de departe preferabili bucatariei britanice. Intr-un interviu dat publicatiei "Time" acum doi ani, Chirac declarase ca se indragostise de America cind a petrecut vara la Universitatea Harvard in 1953, si ca pur si simplu iubea "junk food" (fast-foood). Franta a fost pe punctul de a primi o amenda in 2002 deoarece se incapatina sa interzica importul de carne de vaca britanica. Si Uniunea Europeana a surprins o lume intreaga prin interzicerea carnii britanice in 1996, interzicere care a fost anulata in 1999. Jacques Chirac nu este singurul care pare alergic la mincarea traditionala englezeasca. Si presedintele Buh a declarat acum citeva zile ca va refuza categoric la sumitul G8 sa guste haggis (specialitate scotiana din burta din oaie) sau sa poarte la summit kilt.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.