Internațional

NASA vineaza comete

Ziarul de Vrancea
4 iul 2005 698 vizualizări
Dupa ce a parcurs o distanta de 429 de milioane de kilometri, Deep Impact, sonda lansata de NASA, a trimis un proiectil catre cometa Tempel 1

Sonda Deep Impact a lansat ieri un proiectil de 370 de kilograme, care va lovi cometa cu viteza de 37 de mii de kilometri pe ora, astazi, pe 4 iulie, la ora 8.42, ora Romaniei. Potrivit cercetatorilor, care se bazeaza pe simulari pe computer, socul produs de impact va fi echivalentul exploziei a 4,5 tone de TNT. Acesta ar trebui sa creeze un crater in nucleul cometei, proiectind in spatiu tone de particule. Specialistii de la NASA sustin ca experimentul, care a costat peste 300 de milioane de dolari, este unul foarte delicat. Ultimele 24 de ore ale misiunii sint cruciale, iar in acest interval toate operatiunile vor fi automate, fara nici o interventie umana. O camera de filmat a fost fixata pe proiectil pentru a transmite imagini in timpul ultimelor doua ore de dinaintea coliziunii. Cometa Tempel 1, care a fost descoperita in 1867 si are dimensiunea Manhatanului, face parte dintre cometele cele mai apropiate de Terra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.