Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Un fost agent CIA susţine că are dovezi că Hitler şi-a înscenat sinuciderea

Ziarul de Vrancea
11 ian 2016 1070 vizualizări
Fostul agent CIA Bob Baer afirmă că deţine dovezi care demonstrează că Hitler şi-a înscenat sinuciderea şi a plecat în Tenerife. Bar şi o echipă de experţi au ajuns la această concluzie după ce au consultat documente clasificate ale FBI.

Cercetările lui Baer, care a activat în spionaj şi contraspionaj, au început cu analizarea a circa 700 de pagini de informaţii declasificate, unde a găsit un document care arată că armata americană nu a găsit cadavrul Fuhrer-ului, neavând astfel nicio dovadă a morţii lui Adolf Hitler.
Bob Baer afirmă că deţine dovezi care demonstrează că Hitler şi iubita sa, Eva Braun, şi-au înscenat moartea în buncăr la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Cei doi ar fi plecat ulterior în Tenerife la bordul unui submarin, ajungând în cele din urmă în Argentina. Informaţia a fost dezvăluită de The Mirror. "Versiunea pe care ne-o furnizează guvernul este o minciună. Dacă ne bazăm pe arhivele FBI, ar trebui să se deschidă o anchetă", spune Bob Baer. "Suntem gata să analizăm istoria şi acest dosar trebuie aprofundat", adaugă fostul agent CIA.
Potrivit filmului documentar "Hunting Hitler", difuzat de History Channel, nu a existat niciun martor la sinuciderea lui Hitler în buncăr.

Un adolescent şi-a "născut" propriul geamăn

Medici de la un spital din statul indian Uttar Pradesh (nordul ţării) au descoperit şi au scos un geamăn din abdomenul unui adolescent internat cu dureri de stomac. Narandra Kumar fusese internat cu dureri cronice de stomac, de care suferea de câţiva ani, în timpul cărora vomita în mod repetat şi pierdea în greutate. Tânărul a scăpat ieri de suferinţe după ce a fost operat: chirurgii au scos din corpul lui un fetus in situ (sau geamăn parazit), afecţiune rară în care unul dintre gemeni este absorbit de celălalt prin cordonul ombilical la începutul sarcinii şi continuă să existe în corpul acestuia. Doctorii au scos din stomacul său o masă de 2,5 kilograme, alcătuită din ţesuturi cutanate, păr şi, mai surprinzător, dinţi. "Stomacul băiatului a crescut, însă soarta lui a trecut neobservată ani la rând fiindcă nici părinţii, nici medicii nu au putut diagnostica afecţiunea în stadiu timpuriu", a spus dr Rajeev Singh în Daily Mail. "Până în prezent, numai 200 de persoane de pe glob au fost diagnosticate cu fetus in situ", a adăugat el.

Al-Qaida ameninţă Arabia Saudită cu atentate

Reţeaua teroristă Al-Qaida ameninţă Arabia Saudită cu atentate după executarea a zeci de membri ai săi, acuzând Riyadul că execuţiile au fost un cadou de Anul Nou făcut aliaţilor occidentali. Arabia Saudită a executat pe 2 ianuarie un cleric şiit şi 46 de islamişti acuzaţi de terorism. "Arabia Saudită a insistat să verse sângele unor mujahedini ca sacrificiu oferit cruciaţilor cu ocazia unei sărbători a lor, Anul Nou", au transmis, într-un comunicat comun, organizaţiile teroriste Al-Qaida în Peninsula Arabia şi Al-Qaida în Magrebul Islamic. "Vom aştepta ziua în care Allah va vindeca rănile familiilor martirilor şi îi va scăpa de aroganţii necredincioşi", adaugă cele două grupuri teroriste. "Am avertizat că vom vărsa sângele soldaţilor Al Saud dacă vor fi executaţi", subliniază filiala yemenită a reţelei Al-Qaida.

Noul lider catalan, căsătorit cu o româncă, cere declanşarea secesiunii

Noul lider al Cataloniei, Carles Puigdemont, un jurnalist şi politician relativ necunoscut până acum, care este căsătorit cu o jurnalistă română, a cerut duminică, în primul său discurs în faţa parlamentarilor catalani, demararea procesului de separare faţă de Spania. "Trebuie să începem procesul înfiinţării unui stat independent în Catalonia", a afirmat Puigdemont, un separatist convins, în faţa Parlamentului catalan, care l-a confirmat în funcţie duminică seara. După luni de negocieri, formaţiunea pro-independenţă care a câştigat alegerile parlamentare regionale desfăşurate în septembrie în Catalonia a ajuns la sfârşitul acestei săptămâni la un acord privind noul lider al Guvernului local.
Puigdemont, în vârstă de 53 de ani, a mai spus că pe lângă demararea procesului de secesiune, Catalonia trebuie să negocieze "cu statul spaniol, Uniunea Europeană şi comunitatea internaţională".
De profesie jurnalist, Carles Puigdemont a intrat în politică în 2006, când a devenit membru al Parlamentului din Catalonia din partea partidului lui Artur Mas, CDC. În 2011 a fost ales primar al oraşului Girona, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent. Carles Puigdemont vorbeşte catalană, spaniolă, engleză, franceză dar şi română, fiind căsătorit cu jurnalista Marcela Topor, originară din România, notează Equinox Magazine.

Papa Francisc: Valorile europene nu trebuie să fie ameninţate de afluxul migranţilor

Papa Francisc a avertizat ieri că recentul aflux masiv de migranţi riscă să copleşească valorile şi tradiţiile europene, dar a spus că este sigur că Europa poate rezolva criza şi ieşi întărită de aceste noi sosiri. "Prezentul val de migraţie pare să submineze fundamentele "spiritului umanist" pe care Europa l-a iubit şi l-a apărat întotdeauna", a spus Papa într-un mesaj anual adresat diplomaţilor acreditaţi la Vatican. Recunoscând că afluxul refugiaţilor, în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, a fost o povară grea, Papa a spus că este sigur că Europa ar putea găsi "echilibrul corect al unei duble responsabilităţi morale, de a proteja drepturile cetăţenilor săi şi de a asigura asistenţă şi condiţii pentru primirea migranţilor".

Preşedinţia olandeză a UE nu se va concentra pe extinderea Schengen

Preşedinţia olandeză a Uniunii Europene se va concentra pe problemele din spaţiul Schengen şi nu "o va lua înainte în ceea ce priveşte extinderea zonei", a declarat ieri ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner.
"Există multe evoluţii în legătură cu spaţiul Schengen, mai exact zona Schengen este sub o foarte mare presiune. Vom vedea cum continuă aceste evoluţii şi nu o vom lua înainte în ceea ce priveşte extinderea zonei", a spus Ronner, la o conferinţă de presă cu ocazia lansării preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene (ianuarie - iunie 2016). În ceea ce priveşte spaţiul Schengen, diplomatul a mai spus că atenţia trebuie concentrată pe întărirea graniţelor externe ale UE, amintind că şase ţări membre au impus măsuri temporare pe fondul crizei refugiaţilor.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Cioloş, că România a făcut eforturi în ceea ce priveşte apărarea graniţelor şi combaterea corupţiei, dar că aşteaptă raportul CE pe această temă.

Atacatorul de la comisariatul din Paris avea interdicţie în România

Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea o interdicţie de cinci ani pe teritoriul ţării noastre, încă din anul 2011, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Tarik Belgacem a depus, în 2011, o cerere de azil în România. În urma interviului şi a unei analize de risc, cererea acestuia a fost respinsă. Autorităţile române au dispus o măsură judiciară de interzicere pe o durată de cinci ani a accesului în ţară, deoarece analizele au constatat un risc din punct de vedere al ordinii publice şi al siguranţei naţionale. Potrivit sursei citate, au existat date care să ducă nu numai la neprimirea sa în ţară, ci şi la interzicerea primirii sale pe teritoriul României pe o perioadă de cinci, ani, care ar fi expirat în luna iunie 2016.
Decizia de repatriere în ţara de origine, respectiv Tunisia, a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti. Cât timp s-a aflat în România, Tarik Belgacem a locuit în centrul pentru refugiaţi de la Timişoara. Deoarece Tarik Belgacem a mai solicitat azil şi în alte ţări, România a pus la dispoziţia acestora datele pe care le avea despre cetăţeanul tunisian, au mai declarat sursele citate.
Tarek Belgacem a fost împuşcat mortal joi de poliţişti în timp ce încerca să intre într-un comisariat de poliţie din nordul Parisului înarmat cu un cuţit de măcelărie şi strigând "Allah Akbar!".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.