Timp Liber

Simpozion despre istoria Diviziei 6 Infanterie, la Primăria Municipiului Focșani

Ziarul de Vrancea
12 apr 2024 838 vizualizări

Primăria Municipiului Focșani va găzdui, vineri, 12 aprilie 2024, simpozionul de istorie cu tema „Divizia 6 Infanterie Focșani în făurirea și apărarea României Mari”

Divizia 6 Infanterie a fost înființată la 1 aprilie 1883 cu dislocarea la Focșani, fiind subordonată Corpului 3 Armată, cu garnizoana la Galați. Militarii Diviziei 6 Infanterie s-au acoperit de glorie în campaniile la care au participat, de la Războiul pentru Independență la Al Doilea Război Mondial. Simpozionul va fi precedat de vernisajul expoziției fotodocumentare cu imagini oferite de Muzeul Militar Național despre militarii Diviziei 6 Infanterie și campaniile la care au participat. Cu această ocazie a fost realizat și un pliant informativ despre istoria unității militare.

În cadrul simpozionului de vineri dimineață vor fi abordate subiecte precum evenimentele politico-militare în care a acționat Divizia 6 Infanterie Focșani de la înființare până la radierea din cadrul de pace al Armatei Române după cel de-al doilea război mondial;  165 de ani de la Unirea Principatelor Române; 165 de ani de la nașterea Mareșalului Alexandru Averescu; 105 ani de la Campania Armatei Române pentru apărarea României Mari; 10 ani de la înființarea Asociației „Mărăști 1917-Mareșalul Averescu”, care continuă tradițiile „Societății Mărăști”, înființată la 5 decembrie 1917. Asociația „Mărăști 1917 - Mareșalul Averescu”  își propune să continue și în 2024 activitățile de promovare a istoriei și valorilor Armatei Române, cu scopul de a menţine treaz spiritul național şi de a duce mai departe valorile trecutului neamului nostru. Manifestarea se desfășoară cu aprobarea Ministerului Apărării Naționale în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focșani și Brigada 8 ROT „Alexandru Ioan Cuza” Focșani.

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.