Sport

Handbalistii îşi păstrează speranţele

Ziarul de Vrancea
5 mai 2017 1146 vizualizări
După înfrangerea dramatică de la Baia Mare, echipa Romaniei joacă maine seară de la ora 21:00 la Kragujevac, împotriva Serbiei, partidă transmisă în direct pe TVR 2 şi TVR HD

Naţionala masculină de handbal a Romaniei a fost învinsă de formaţia Serbiei cu scorul de 22-23 (9-13), joi seara, în Sala Polivalentă ''Lascăr Pană'' din Baia Mare, în Grupa a II-a a preliminariilor EURO 2018, după un gol primit în ultima secundă. Petar Nenadic a adus victoria oaspeţilor, cu o aruncare în ultima secundă de joc, la capătul unui meci echilibrat. Tricolorii au început bine meciul cu puternica formaţie a Serbiei şi au condus cu 1-0, 2-1 şi 4-3, oaspeţii au avut apoi 5-4, dar Romania s-a desprins la 7-5. Echipa antrenată de Xavi Pascual a pierdut avantajul creat după două eliminări în decurs de doar zece secunde, sarbii reuşind să întoarcă scorul (7-8). Romania a egalat, 8-8, dar meciul a fost întrerupt în min. 21 apoi mai bine de un sfert de oră din cauza unei probleme electrice la instalaţia de iluminat, în urma căreia s-au stins becurile de la poarta Romaniei. Defecţiunea a fost remediată în cele din urmă şi jocul a fost reluat, dar întreruperea a scos din ritm echipa noastră, care a încasat patru goluri la rand, 8-12, oaspeţii intrand la pauză cu un avantaj clar, 13-9. Romania a început o cursă de urmărire, electrizată de paradele senzaţionale ale portarului Mihai Popescu  şi a reuşit egalarea, 15-15, în min. 44, Serbia a condus din nou cu 18-16, dar Romania a egalat iar, finalul fiind foarte tensionat, cu Serbia conducand cu 22-20 în min. 56. Grigoraş şi Ghionea au adus egalarea, 22-22, dar Serbia a avut ultimul atac şi a reuşit să obţină victoria. O importanţă în economia partidei a avut şi faptul că Romania a ratat două aruncări de la 7 metri, prin Ghionea şi Racoţea. Pentru tricolori au marcat Ghionea 8, Mocanu 3, Grigoraş 3, Chike 3, Racoţea 2, Sadoveac 2 şi Lazăr. Au mai jucat Iancu (portar), Cîntec, Csepreghi, Gaminde, Fenici, Savenco şi Pavel.
Selecţionerul spaniol al naţionalei masculine de handbal a Romanei, Xavier Pascual Fuertes, a declarat că tricolorii puteau obţine un egal cu Serbia, o echipă mult mai bună în partida de la Baia Mare. " Astăzi am fi putut caştiga un punct, dar realitatea este că ei sunt mult mai buni decat noi şi trebuie să muncim ca să ne apropiem de nivelul care-l au ei. Trebuie să apreciem efortul depus de jucători ca să joace la nivelul în care au jucat în meciul de azi. Respectul se caştigă în înfrangeri, nu la victorii, iar astăzi jucătorii au caştigat tot respectul meu. Încercăm duminică să caştigăm", a spus Xavier Pascual Fuertes. Echipa Romaniei a fost susţinută de o galerie numeroasă, dar şi de un public efervescent, care a savurat toate momentele bune de joc ale tricolorilor. În clasamentul grupei  II-a, după trei runde (din şase) conduc la egalitate, în ordine Belarus, Romania şi Serbia, cu cate patru puncte, departajate de golaveraj, iar Polonia nu are nici un punct. Din cele şapte grupe, se califică la turneul final din Croaţia primele două clasate şi o echipă de pe locul III. Returul dintre Serbia şi Romania e programat maine seară, la orele 21:00, la Kragujevac şi va fi transmis de TVR 2 şi TVR HD.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.