Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Obodo a semnat cu Pandurii

Ziarul de Vrancea
10 iul 2016 939 vizualizări
Mijlocaşul nigerian Christian Obodo, care a evoluat ultima dată la echipa Concordia Chiajna, a fost achiziţionat de formaţia Pandurii Targu Jiu, a anunţat, sambătă, site-ul oficial al grupării gorjene.

Obodo, în varstă de 32 de ani, a semnat un contract pe un sezon cu Pandurii Targu Jiu. Mijlocaşul nigerian a mai evoluat în cariera sa la echipele Perugia, AC Fiorentina, Udinese, FC Torino, US Lecce, Dinamo Minsk, Olhanense şi Skoda Xanthi. în 17 meciuri disputate la Concordia Chiajna a înscris patru goluri. Christian Obodo este cel de-al patrulea jucător transferat de Pandurii  în această vară, după Armiche Ortega Medina, Ovidiu Herea şi Claudiu Voiculeţ.
Contador a abandonat din Turul Franţei
Ciclistul spaniol Alberto Contador (Tinkoff), dublu caştigător al Turului Franţei, a abandonat, ieri, în etapa a noua a actualei ediţii a competiţiei, informează Reuters. Contador, care a căzut de două ori de la începutul Turului, a abandonat cu aproximativ 100 de kilometri înainte de finalul etapei de duminică. Spaniolul a acuzat dimineaţa o febră. Alberto Contador, în varstă de 33 de ani, a caştigat Turul Franţei în 2007 şi în 2009. Lider în clasamentul general la ediţia din acest an a Turului Franţei este britanicul Chris Froome (Sky).

Ştilian a revenit în iarbă

Bulgarul Ştilian Petrov a jucat, sambătă, pentru prima dată după peste patru ani pentru echipa Aston Villa, într-un meci amical cu Grazer AK 1902, scor 8-0, el revenind la formaţia la care a fost căpitan după o perioadă în care a suferit de leucemie. Ultimul meci al lui Petrov pentru Aston Villa data din martie 2012, scor 0-3 cu Arsenal Londra. Stilian Petrov a fost folosit sambătă în repriza a doua a partidei cu formaţia din al şaselea eşalon austriac.Petrov, în varstă de 37 de ani, afost diagnosticat cu leucemie în martie 2012. El doreşte să revină în fotbalul profesionist. Ştilian Petrov venise pe Villa Park în 2006 şi a jucat 219 meciuri, reuşind să marcheze 12 goluri. Din această primăvară, după ce s-a vindecat, Petrov, 36 de ani, s-a antrenat cu echipa de tineret a clubului.

Lagat, olimpic la 40 de ani

Atletul american de origine kenyană Bernard Lagat, în varstă de 41 de ani, a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice caştigand proba de 5.000 de metri la selecţiile din SUA, sambătă, la Eugene, informează Le Figaro. Lagat s-a impus 'n 13 minute, 35 de secunde şi 50 de sutimi. El i-a devansat pe Hassan Mead (13:35.70) şi Paul Chelimo (13:35.92). Lagat a participat la Jocurile Olimpice din 2000 şi 2004 reprezentand Kenya şi la JO din 2008 şi din 2012 pentru SUA. Sportivul are în palmares două medaqlii olimpice, argintul în 2004 şi bronzul în 2000 în proba de 1.500 m. Pe de altă parte, campionul olimpic din 2012 la 110 metri garduri, Aries Merritt, nu îşi va putea apăra titlul la Rio, el neobţinand calificarea.

Lazio cere daune de la Bielsa

Clubul Lazio Roma va cere în instanţă daune de 30 pană la 50 de milioane de euro de la tehnicianul argentinian Marcelo Bielsa, care a renunţat la angajamentul cu gruparea italiană la doar două zile de la anunţul cu privire la startul colaborării. Lazio Roma ar putea depune luni plangerea împotriva lui Bielsa. Clubul la care este legitimat Ştefan Radu justifică suma mare cerută prin faptul că a trebuit să achiziţioneze jucători la indicaţiile lui Bielsa.Tehncianul argentinian  a justificat vineri renunţarea la angajamentul cu Lazio prin faptul că gruparea nu s-a ţinut de cuvant şi nu a făcut transferurile pe care i le-a promis.

Sakho a scăpat basma curată

Internaţionalul francez al echipei Liverpool, Mamadou Sakho, nu va fi sancţionat de UEFA, după ce a fost depistat pozitiv în luna aprilie. "După audierea avocaţilor jucătorului, a experţilor Agenţiei Mondiale Antidoping, Comisia de Disciplină a UEFA a decis clasarea dorarului", a anunţat uefa.com. În 28 aprilie, UEFA anunţase că internaţionalul francez al echipei Liverpool, Mamadou Sakho, a fost depistat pozitiv la meciul din data de 17 martie cu Manchester United, din Liga Europa, şi a fost suspendat provizoriu pentru 30 de zile, în aşteptarea unei decizii a Corpului de Control, Etică şi Disciplină al forului continental. În eşantioanele prelevate de la Sakho s-au descoperit urme ale unei substanţe care arde grăsimile. Jucătorul în varstă de 26 de ani a fost selecţionat pană în prezent de 28 de ori în naţionala Franţei. El nu a fost convocat în lotul pentru Euro-2016 şi a ratat şi finala Ligii Europa, pierdută de Liverpool în faţa echipei FC Sevilla.

Coleman demisionează după 2018

Tehnicianul Chris Coleman a anunţat, sambătă, că va părăsi funcţia de selecţioner al Ţării Galilor după Cupa Mondială din 2018, atunci cand îi va expira contractul. "Va fi ultimea mea campanie la naţionala Ţării Galilor, indiferent dacă ne vom califica sau nu la Cupa Mondială. Se vor face 6-7 de cand sunt în funcţie şi cred că este puţin cam mult. Voi da totul pentru ca naţionala noastră să ajungă la turneul final din Rusia", a spus Coleman. Chris Coleman, în varstă de 46 de ani, ocupă postul de selecţioner al Ţării Galilor din ianuarie 2012. Ţara Galilor a fost marea revelaţie a turneului final al Campionatului European din Franţa, ajungand pană în semifinale unde a fost eliminată de Portugalia.

Dream team de Portugalia

Trei jucători din actualul lot, Cristiano Ronaldo, Pepe şi Ricardo Carvalho, au fost incluşi de publicaţia L'Equipe în echipa all-time a Portugaliei, înaintea finalei Campionatului European din Franţa. Echipa all-time a Portugaliei în viziunea L'Equipe este următoarea: Vitor Baia - Joao Pinto, Pepe, Ricardo Carvalho, Augusto Inacio - Mario Coluna, Fernando Chalana, Deco - Luis Figo, Eusebio, Cristiano Ronaldo. Rezerve pentru această echipă au fost aleşi Manuel Bento (portar), Fernando Couto, Paulo Sousa, Rui Costa, Paulo Futre şi Pedro Miguel Pauleta.

Pelé s-a însurat a treia oară

Fostul internaţional brazilian Pelé, în varstă de 75 de ani, s-a căsătorit, sambătă, la Guaruja, cu iubita sa Marcia Cibele Aoki (50 de ani). Ceremonia a fost una restransă, fiind prezenţi doar 100 de invitaţi. Pelé şi Marcia Cibele Aoki, o afaceristă braziliană, se cunosc din anii '80 şi au o relaţie din 2010. în 2012, legendarul fotbalist a prezentat-o pe Marcia ca iubita lui oficială la evenimentul Golden Foot, la Monte Carlo, iar de atunci cei doi au fost împreună la toate evenimentele la care brazilianul a fost invitat. Pelé a mai fost căsătorit de două ori, cu Rosimeri Cholbi, cu care are trei copii - Edinho, Jennifer şi Kelly - şi cu Assiria Nascimento, mama gemenilor Joshua şi Celeste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.