Sport

Raluca Vrabie este campioană naţională la aruncarea suliţei

Dan Chiriac
2 mar 2016 2188 vizualizări
Ea a câştigat proba desfăşurată la Arad. Adjudeanul Alexandru Novac a doborât recordurile naţionale la aruncarea suliţei.

Atleta adjudeană Raluca Vrabie a devenit campioană naţională de tineret la aruncarea suliţei. La campionatele naţionale de seniori şi tineret care au loc la Arad, sportiva pregătită de Ioan Ciortan a reuşit o performanţă excelentă. Raluca Vrabie a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în clasamentul categoriei de tineret, la aruncare suliţei, cu 44,12 metri. Performanţa reprezintă un nou record personal pentru atleta adjudeană. În clasamentul general, acolo unde s-a ţinut cont şi de rezultatele seniorilor, Vrabie s-a clasat a patra. În concursul open, Aida Marcu şi Petruţa Rotaru, de la CSS Adjud au intrat în concurs miercuri seara. La masculin, alţi trei adjudeni se luptau pentru o medalie: Cosmin Enache, Teodor Roman şi Alexandru Grigore. Azi, la junioare vor intra în concurs Aida Marcu şi Georgiana Zglimbea, iar la masculin Costel Marius Freisinger, Cosmin Enache, şi Alexandru Grigore. Toţi sunt sportivi la clubul din Adjud. Programat să se desfăşoare timp de trei zile (1-3 martie), la Arad, Campionatul Naţional de aruncări de iarnă, rezervat seniorilor, tineretului, juniorilor 1 şi juniorilor 2, se doreşte să se consituie, pentru organizatori, într-o repetiţie generală pentru Cupa Europei de Aruncări de iarnă, care va fi găzduită între 12-13 martie. Tot marţi, la numai nouă zile distanţă de la precedenta performanţă, adjudeanul Alexandru Mihaiţă Novac (CS Ştiinţa Municipal Bacău) a izbutit să-şi modifice din nou recordurile naţionale la aruncarea suliţei la juniori 1 şi tineret. Aşadar, după ce duminică, 21 martie, ducea vechile recorduri (74,98m – la juniori 1 şi 75,89 m – la tineret) la 78,01 m, la Naţionale elevul antrenoarei Mihaela Melinte a aruncat 78,66 m. În plus, cu acest rezultat, aruncătorul încă junior 1 a ocupat primul loc în clasamentele de seniori şi tineret, devenind şi campion naţional la cele două categorii de vârstă. Novac a început atletismul la CSS Adjud. După cum se ştie, la finalul săptămânii trecute, atleta Claudia Prisecaru a obţinut două medalii la campionatele naţionale de atletism. Claudia Prisecaru a obţinut titlul naţional în proba de 1.500 de metri, terminând cursa cu timpul de 4 minute, 32 de secunde şi 60 de sutimi. Sportiva a luat startul în cursa de 3.000 de metri. Focşăneanca a terminat pe poziţia a treia cu timpul de 9 minute, 59 de secunde şi 9 sutimi. Sportiva este legitimată la CS Unirea Focşani şi este pregătită de Corneliu Panaite. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.