Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Pancu face probleme la Voluntari

Ziarul de Vrancea
3 feb 2016 658 vizualizări
Dumitru Dragomir, noul preşedinte al clubului, FC Voluntari, a recunoscut că Daniel Pancu nu s-a prezentat, încă, la echipă

"Pancu nu este la echipă în acest moment, m-a sunat pe mine într-o noapte, mi-a spus că are o problemă şi că nu are cum să vină. Decizia în privinţa lui Pancu îi aparţine lui Ionel Ganea. După părerea mea, Ganea va conta în retur pe jucătorii care au făcut pregătirea". În varstă de 38 de ani, fostul internaţional roman a semnat în vara lui 2015 un contract pe un sezon cu nou promovata Voluntari. Pancu a evoluat în 18 meciuri din acest sezon de Liga 1 şi a marcat 3 goluri. Contactat de ProSport, antrenorul Ionel Ganea a comentat situaţia lui Pancu: "Eu sunt în cantonament. Pe mine nu mă interesează un singur jucător, pe mine mă interesează echipa. Voi lua o decizie în privinţa lui,  săptămana viitoare", a spus Ganea.

Mureşan: “Decizie injustă!”

Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, consideră "injustă" decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne de a menţine depunctarea echipei pe care o conduce.  „În cursul acestei seri a fost comunicată părţilor decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ca urmare a apelului formulat în data de 12 iunie 2015 de către clubul nostru. Decizia Comisiei de Apel pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF este menţinută, astfel că apelul declarat de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj a fost respins. Fără a comenta soluţia pronunţată, considerăm că este o decizie injustă, întrucat prin aceasta este înfrant principiul meritului sportiv, iar rezultatele obţinute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund”, a declarat Iuliu Mureşan. CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti au fost depunctate de către Federaţia Romană de Fotbal, cu cate şase puncte, la începutul acestui sezon, pentru că n-au reuşit să îndeplinească cerinţele manualului de licenţiere, mai exact capitolul cu privire la datoriile către jucători şi terţi.  CFR Cluj are 24 de puncte şi ocupă locul 10 în clasamentul din Liga 1.

Florentin Matei s-a transferat la Rijeka

Mijlocaşul roman Florentin Matei (22 de ani) s-a transferat de la Volyn Luţk la HNK Rijeka. Aflat în ultimele şase luni de contract cu Volyn, echipa ucraineană pentru care a marcat 10 goluri în 53 de meciuri, mijlocaşul ofensiv va semna un contract valabil pe trei ani şi jumătate, iar marţi seară a fost prezentat oficial la noul său club, în faţa fanilor prezenţi pe stadionul Rujevica. HNK Rijeka ocupă locul al treilea în campionatul Croaţiei, cu 39 de puncte, şi este singura echipă neînvinsă în primele 21 de etape. Pentru Florentin Matei, HNK Rijeka este al patrulea club pentru care va evolua, după Steaua (2010-2011), Cesena (2011-2012) şi Volîn Luţk (2013-2016).
 
Încă o vedetă în China

Jackson Martinez, atacantul columbian de la Atletico Madrid, s-a transferat în campionatul Chinei, la Guangzhou Evergrande, contra sumei de 42 de milioane de euro. Jucătorul în varstă de 29 de ani părăseşte Primera Division după doar şapte luni, perioadă în care a evoluat de 15 ori în campionat şi a marcat doar două goluri. Martinez a fost transferat de la FC Porto în vara lui 2015 pentru 32,7 milioane de euro. În China, columbianul va fi antrenat de Luiz Felipe Scolari, antrenorul care a condus Brazilia spre ultimul titlu mondial, în 2002. Transferul său face parte dintr-o campanie uriaşă de investiţii a cluburilor chineze care în această iarnă au achiziţionat jucători precum Ramires (Chelsea), Gervinho (AS Roma) şi Fredy Guarin (Inter). Potrivit presei spaniole, suma încasată pe Martinez va fi investită de Atletico Madrid în această vară pentru readucerea lui Diego Costa de la Chelsea.

Protest grecesc

Fotbaliştii a două echipe din Grecia au întrerupt un meci de liga a doua pentru a protesta faţă de indiferenţa autorităţilor în privinţa imigranţilor din Asia. Jucătorii de la AEL Larissa şi Acharnaikos, plus antrenorii şi rezervele, s-au aşezat pe gazon imediat după fluierul de start al meciului şi au rămas în această poziţie timp de două minute.  "Conducerea lui AEL, antrenorii şi jucătorii vor ţine două minute de reculegere în memoria sutelor de copii care continuă să-şi piardă viaţa în fiecare zi în Marea Egee, din cauza indiferenţei brutale a Uniunii Europene şi a Turciei", a anunţat crainicul stadionului. Grecia este punctul principal de intrare în Europa a imigranţilor şi refugiaţilor din zonele de conflict din Afghanistan, Irak şi Siria. Conform datelor prezentate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (IOM), cel puţin 244 de persoane au murit în ianuarie în încercarea de a trece Marea Mediterană.

Federer s-a operat la genunchi

Numărul 2 în ierarhia ATP, Roger Federer, a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi şi va rata turneele programate în următoarea lună.  Elveţianul în varstă de 34 de ani s-a accidentat la menisc în timpul semifinalei de la Australian Open pe care a pierdut-o în faţa lui Novak Djokovic, scor 1-6, 2-6, 6-3, 3-6. Caştigător a 17 turnee de Grand Slam, Federer a fost obligat să renunţe la turneele de la Rotterdam (8-21 februarie) şi Dubai (22-27 februarie)  "Sunt foarte dezamăgit că voi lipsi de la Rotterdam şi Dubai. Sunt două dintre turneele mele preferate din circuit. Este o lovitură, dar sunt norocos că am putut să răman sănătos pană în acest punct al carierei mele. Medicii m-au asigurat că operaţia a decurs bine şi că, în cazul unei recuperări bune, voi reveni rapid", a declarat Federer.

Un accident în timpul liber

Un triplu campion din NASCAR a fost internat în spital după ce a suferit un accident în timp ce conducea o maşină de teren. Tony Stewart (44 de ani) a suferit o leziune la spate într-un incident care nu are legătură cu cursele de maşini, a anunţat echipa sa, Stewart-Haas Racing, într-un comunicat de presă.  Potrivit comunicatului, pilotul este conştient şi poate să-şi mişte braţele şi picioarele. Campionul din 2002, 2005 şi 2011 se pregăteşte să intre în ultimul sezon al carierei sale. !n 2013, Stewart şi-a fracturat piciorul drept într-un accident şi a ratat ultimele 15 curse ale sezonului. Un an mai tarziu, maşina pe care o conducea l-a izbit în plin pe Kevin Ward Jr. pe pista de concurs, iar pilotul lovit a decedat pe loc. Părinţii lui Ward Jr. au depus o plangere penală împotriva lui Stewart pe care îl acuză de neglijenţă gravă.

Angajat prin Linkedin

Fundaşul spaniol Alvaro Brachi (30 de ani) a semnat un contract cu clubul NK Domzale după ce antrenorul echipei a postat un anunţ de recrutare pe reţeaua de socializare Linkedin. "Caut un fundaş dreapta pentru echipa noastră, NK Domzale, trebuie să aibă paşaport din Uniunea Europeană. Trebuie să fie foarte ofensiv într-un sistem 3-4-3", a scris Luka Ehtlsner, pe 7 ianuarie, pe contul său de LinkedIn. Antrenorul sloven căuta un înlocuitor pentru căpitanul Nejc Skubic, transferat în Turcia, la Konyaspor. 232 de utilizatori au văzut postarea lui Ehtlsner, iar 150 au concurat pentru postul oferit. Brachi a jucat în Spania la echipele secunde ale lui Real Betis and Espanyol, precum şi în Cipru, la Anorthosis, şi în Ungaria, la Videoton.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.