Sport

Rusoaicele au ocupat podiumul

Ziarul de Vrancea
31 ian 2016 628 vizualizări
Toate medaliile din proba feminină a Campionatului European de patinaj artistic au fost cucerite de adolescentele din Rusia * duelul din proba de dans a revenit din nou francezilor

După victoria spaniolului Javier Fernandez în proba individuală masculină, în week-end s-au încheiat Campionatele Europene de patinaj artistic de la Bratislava.  În concursul feminin, toate locurile de pe podium au fost ocupate de Rusia. La numai 16 ani, Evghenia Medvedeva, a cucerit medalia de aur după o evoluţie excepţională în programul liber. Medvedeva, care a totalizat 215,45 puncte în clasamentul final, le-a devansat pe compatrioatele sale Elena Radionova (209,99), medaliată cu argint, şi Anna Pogorilaia (187,05 p). Medvedeva a participat la primele sale Campionate Europene după ce a caştigat în luna decembrie, la Barcelona, prestigioasa finală a Grand Prix-ului, unde a stabilit a treia performanţă din istorie cu 224,54 p.
La perechi, campionii olimpici din 2014, de la Soci, Tatiana Volosojar şi Maksim Trankov (Rusia), au caştigat, al patrulea titlu european din ultimii cinci ani.  Forţaţi să rateze sezonul competiţional 2014/2015, din cauza unei operaţii la umăr suferite de Trankov, cei doi ruşi au caştigat, cu un avans de peste 20 de puncte, prima competiţie importantă în care au luat startul după întrecerea olimpică din 2014, din Rusia, dar şi după nunta lor din luna august a anului trecut. Tatiana (29 de ani) şi Maksim (32de ani) au obţinut medaliile de aur, cu un total de 222,66 puncte, după prezentarea celor două programe - scurt şi liber, în faţa noului cuplu german Aliona Savchenko/Bruno Massot, care a adunat 200,78 puncte, şi a cuplului din Rusia, medaliat şi în 2015 cu bronz, format din Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov, care a adunat 197.55 puncte.Patinatoarea germană de origine rusă, de cinci ori campioană mondială împreună cu Robin Szolkowy şi-a luat ca partener pe francezul Bruno Massot, care a ales şi el să reprezinte Germania. Savchenko şi Massot au impresionat cu un program în stil Bollywood, în timp ce ruşii au performat cu un exerciţiu construit pe baza coloanei sonore a filmului "Dracula".
În fine la dans, duelul franco-italian care începe să devină tradiţional, a revenit campionilor en-titre,  Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron (Franţa)  cu un total de 182,71 puncte, după ce au caştigat programul liber şi au urcat o poziţie faţă de programul scurt. Campioni europeni în 2014, Anna Cappellini şi Luca Lanotte (Italia) au caştigat programul scurt, dar nu au impresionat arbitrii prin evoluţia tehnică la programul liber: au pierdut cinci puncte faţă de campionii europeni şi mondiali din 2015, Papadakis/Cizeron, dar şi duelul cu cele mai bune două cupluri din Rusia, Bobrova/Soloviev şi Siniţina/Katţalapov. Al doilea punctaj de la componente şi prezentarea programului liber le-a asigurat însă medalia de argint, cu un total de 178,01 puncte. Podiumul întrecerii din Bratislava, Slovacia, a fost completat de cuplul din Rusia, format din Ekaterina Bobrova şi Dmitri Soloviev (176,50 puncte). Rusia a dominat clasamentul pe medalii la finalul Campionatului European de patinaj artistic, cu cele mai multe medalii obţinute în total, şapte, şi cele mai multe de aur, două.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.