Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: La Mondiale, mergem cu arbitrii

Ziarul de Vrancea
30 sep 2015 550 vizualizări
Arbitrii romani Bogdan Stark şi Romeo Ştefan au fost desemnaţi printre cele 12 cupluri care vor oficia meciuri la turneul final al Campionatului European de handbal masculin din 2016, potrivit anunţului de miercuri al forului continental de profil (EHF).

EHF a anunţat, miercuri, cele 12 cupluri de arbitri care vor oficia partide la Campionatul European de handbal masculin din 2016, care se va desfăşura între 15-31 ianuarie, în Polonia. Între acestea se numără şi cuplul format din arbitrii romani Bogdan Stark şi Romeo Ştefan,. Cuplul Stark-Ştefan a mai condus meciuri şi la ediţia din 2014 a CE masculin. Naţionala Romaniei a ratat calificarea la turneul final al CE din 2016, fiind eliminată în play-off-ul competiţiei de Finlanda (scor general 61-62).

Timişoara s-a retras din FIBA Eurocup

Echipa de baschet masculin BC Timişoara, care s-a înscris în această vară în FIBA Eurocup, dar nu mai are susţinere financiară de la autorităţile locale şi a fost nevoită să se retragă, a fost înlocuită în competiţie cu formaţia slovenă Helios Suns Domzale.  Potrivit anunţului FIBA Europe, forul roman de profil (FRB) a informat oficial despre situaţia financiară precară a echipei BC Timişoara, care a fost nevoită din această cauză să renunţe şi la o parte din jucători. FIBA Europe urmează să transmită oficial clubului timişorean dacă şi cu ce sumă va fi amendat pentru retragerea din competiţie. În FIBA Eurocup, Romania va fi reprezentată astfel doar de Energia Targu Jiu, în grupa K, cu Sigal Priştina (Kosovo), BC Astana (Kazahstan) şi AEK Larnaka (Cipru).

Casillas a devenit recordman

Portarul spaniol al echipei FC Porto, Iker Casillas, titular în partida cu formaţia Chelsea Londra, a devenit jucătorul cu cele mai multe prezenţe în Liga Campionilor. Casillas se află la meciul 152 în Liga Campionilor, cu unul mai mult decat conaţionalul său Xavi Hernandez, care în această vară a plecat de la FC Barcelona şi evoluează în Qatar, la echipa Al Sadd. În primele zece locuri în această ierarhie se mai află următorii jucători: Raul Gonzalez - 142, Ryan Giggs - 141, Clarence Seedorf - 125, Paul Scholes - 124, Roberto Carlos - 120, Cristiano Ronaldo - 116, Carles Puyol - 115 şi Thierry Henry - 112.

Măsuri ale Comisiei de Disciplină

Clubul Concordia Chiajna a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu o penalitate sportivă de 1.000 de lei, după ce a încălcat Regulametul Media la meciul cu Dinamo Bucureşti, scor 1-3, din etapa a XII-a a Ligii I, a anunţat, ieri site-ul oficial al LPF. Fundaşul polonez al echipei ASA Targu Mureş, Pawel Golanski, a fost suspendat o etapă şi a primit o penalitate sportivă de 740 de lei, după ce a fost eliminat în meciul cu CFR Cluj, scor 0-0. Aceeaşi sancţiune a primit şi mijlocaşul formaţiei FC Botoşani, Gonzalo Cabrera, după ce primit cartonaşul roşu în partida cu Astra Giurgiu, scor 0-1.

Caceres a făcut de ras “Bătrana Doamnă”

Fundaşul uruguayan Martin Caceres a fost scos din lotul echipei Juventus Torino, după ce a fost implicat într-un accident rutier în noaptea de luni spre marţi, informează Gazzetta dello Sport. Caceres, aflat la bordul unui Ferrari, a pierdut controlul automobilului după ce a lovit bordura, a intrat într-un autobuz şi apoi a fost aruncat în două maşini aflate într-o parcare. Internaţionalul uruguayan, care a scăpat nevătămat din acest accident, conducea în stare de ebrietate. Caceres a plătit o amendă de 1.000 de euro, i-a fost luat permisul de conducere, iar maşina a fost plasată în administrarea poliţieie pentru 180 de zile. Clubul Juventus Torino a anunţat, printr-un comunicat de presă, că fotbalistul a fost scos din lot temporar, deoarece a încălcat termenii contractuali.

Meci exotic la Cupa Mondială

Echipa naţională de rugby a statului Tonga a învins, la Exter, cu scorul de 35-21 (22-7), reprezentativa Namibiei, într-un meci din grupa C de la Cupa Mondială, informează site-ul oficial al competiţiei. Punctele echipei oceanice au fost realizate de Veainu 2, Ram 2, Fosita – eseuri, Lilo – 2 tr., 2 lp, Morath – lp. Namibia a realizat trei eseuri (Tromp şi Burger 2), toate transformate de Kotxe. Următoarele meciuri la Cupa Mondială de rugby vor avea loc joi după următorul program: Ţara Galilor - Fiji (ora 18.45, la Cardiff) şi Franţa - Canada (ora 22.00, la Milton Keynes).

Verstappen şi-a luat permis

Pilotul olandez al echipei de Formula 1 Toro Rosso, Max Verstappen, a împlinit, ieri, 18 ani, ocazie cu care a anunţat că a trecut examenul de conducere pe drumuri publice. Verstappen are o maşină Rnault Clio RS şi acum se bucură că o poate conduce pe drumurile publice. "Senzaţia de libertate este extraordinară", a conchis el. Fiul lui Jos Verstappen, pilot de Formula 1 între 1994 şi 2003, concurează sub steagul Olandei, dar este născut şi locuieşte în Belgia, ţara de origine a mamei sale. Conform legii belgiene, Verstappen a trebuit să ia lecţii de conducere înainte de a da examenul pentru permis. Înaintea actualului sezon, Verstappen trecuse testul teoretic în vederea obţinerii carnetului, însă fără a obţine punctajul maxim.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.